Tudomásom szerint aki teljes hétvégét dolgozik, tehát szombaton és vasárnap is, az a vasárnapi túlórát 200%-os bérért teljesíti. Igaz ez?
Számit milyen szakmában.
Munka törvénykönyve.
Folyamatos üzem esetén normál munkanap, helyette másik pihenőnapot kell biztositani a dolgozó részére.
(egyébként a gyakorlatban, semmivel nem fizetnek többet.)
(válasz MTV-s tapasztalatokkal)
Nagyon igaz, hogy ez Magyarország! Vannak törvények, de senki nem tartja be, csak az átlag becsületesen dolgozó ember, aki bérből él. Sem a magánszféra sem a közszféra nem tartja be a munkáltatóra vonatkozó törvényeket! Én még nem dolgoztam olyan helyen, ahol minden szabályos lett volna, pedig megfordultam már sok cégnél. Legutóbb a köztévében, ahol eleinte mint külsőst alkalmaztak, még akkor is, mikor ezt törvény tiltotta. Látnátok a TB kiskönyvemet, napi szinten vannak beleírogatva mely napokon dolgoztam, tele van a könyv. :-) /normál esetben két dátum szerepel benne, belépés, kilépés ideje/ Majd kitettek, három hónap múlva visszahívtak, felvettek belsősnek, készenléti jelegű munkakörbe. A világ legszemesebb munkaviszonya! Sehol nem tartják be a rá vonatkozó szabályokat! Egy állami cégnél sem, de alkalmazzák ezerrel. :-( A pótlékokat évente variálták, egyszer emelték, majd évről-évre csökkentették. Folyamatos üzem lévén minden nap munkanap, nincs hétvége, napi 12 óra melóval. Hetente 2 szabadnapot ír elő a törvény, de ezt ők akkor adták ki, mikor nekik tetszett. Háromhavi elszámolásban voltunk. Két hónapban alapbért kaptunk, majd harmadik hónapban jött a túlóra elszámolás, de abból szinte mindig ők jöttek jól, mivel első hónapokban túlóráztattak, majd harmadikban nem, és átlagolták az óraszámot, hogy ne legyen túlóra. A szabadapjainkat átírták visszamenőleg szabadságra, majd ha mi akarunk menni, nem adták ki. :-((( A fizetés-elszámolási papír követhetetlen, értelmezhetetlen volt. :-(( Nekem volt olyan esetem, hogy húsvét utánra esett a fizetésnap, ezért minden dolgozónak előleget utaltak, majd fizunapon a maradékot. Nekem mindkettőből levonták az adót, a gyerektartást, a tb-t, stb. Majd panaszkodásomkor közölték nekik van igazuk, és nem kötelező itt dolgozni. De addigra egészen más számok voltak a számítógépbe, mint a fizupapíromon :-((
Szemét egy bagázs!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!