Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan próbáltok gondoskodni...

Hogyan próbáltok gondoskodni magatokról a nyúgdíjas évek alatt?

Figyelt kérdés

Úgy látom nincs értelme forintot félrerakni, hisz az 10 év alatt is teljesen elértéktelenedik, nem hogy 40.

De már az Euróban sem bízom, és sajnos egyébként sem tudok annyit félrerakni, amennyi kellene a megélhetéshez. Meg egyébként is fogalmam sincs milyen élet, rendszer lesz annyi év múlva. Pályakezdő vagyok, és eszembe jutott a kérdés. Mindenki írja, hogy ne várjuk az államtól, hogy eltartson. Ez nyilvánvaló, hogy nekünk kell tenni, de mit?

2012. márc. 25. 12:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

szerintem nyugodtan félrerakhatsz, ha odafigyelsz rá ,akkor nem értéktelenedik el.

vagy vegyél lakásokat és addki. Az mindíg kiadható lesz

2012. márc. 25. 12:30
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen, be kellene fektetni a pénzt, de mint írtam egyelőre pályakezdő vagyok, havi pártízezer forintot tudok félretenni, úgy, hogy otthon lakom. Szóval a lakásvásárlás elég távolinak tűnik egyelőre, és ha meg is történne, akkor sem befektetés, hanem önállósodás céljából.
2012. márc. 25. 12:33
 3/8 anonim ***** válasza:

Én egy környezetvédelemmel kapcsolatos üzlet segítségével keresek pénzt. Mivel a jövedelmem 80%-át kapom ki cashbe, a többi pont elegendő ahhoz, hogy nyugdíjas koromra kényelmes megélhetést biztosítson.

Nem is tudom mi lenne velem, ha nyugdíjból kellene fenntartani azt az életszínvonalat, amit sikerült elérnem.

2012. márc. 25. 13:01
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Én bejelentett állásban dolgozom állami cégnél, nettó 85 körül kapok, a elég sok adót, és nyugdíj járulékot vonnak utánam, nagyon magas a bruttóm a nettóhoz képest, egyszer kiszámoltam, kb 40%al kevesebb a nettó, mint a bruttó, biztos kapok majd valamennyi nyugdíjat ennyi levonás után.
2012. márc. 25. 16:37
 5/8 A kérdező kommentje:

Én is több mint 100ezer forintot adózok, mégse építek arra, hogy ebből majd nyugdíjas koromban megélek.

Csak arra gondolok, hogy 20 évvel ezelőtt mi mennyibe került, és most mi mennyibe. A forintra szerintem amúgy is felesleges alapozni. Előbb-utóbb megszűnik, és az új rendre való átállás után se hiszem, hogy jól járunk a forint megtakarítással.

2012. márc. 25. 20:41
 6/8 anonim ***** válasza:

„Hogyan próbáltok gondoskodni magatokról a nyúgdíjas évek alatt?”

Egyszerűen. Előveszem a megtakarításaim hozamát, és abból kiegészítem a 40E Ft-os nyugdíjam. Ne becsüld le a forintot. Ugyanolyan fizetőeszköz itthon, mint Svájcban a frank. Az infláción keresni is lehet nem csak veszíteni.

2012. márc. 26. 09:37
 7/8 pistipapa válasza:
Kezdj el takarékoskodni.Pl.: önkéntes magánnyugdíj pénztárba. Mire a végére érsz azért ott nagyon sok pénz gyűlik össze.Különben a fejlett országokban így csinálják.Mindenki magáról gondoskodik.Csak még nekünk furcsa az öngondoskodás.Nagyon lassan én is nyugdíjba megyek, de nekem is van nyugdíj takarékosságom.Nem sok de jól fog jönni.
2012. márc. 26. 11:26
 8/8 anonim ***** válasza:
Hogy hogyan próbálunk gondoskodni? Nézd. Azt mondják a világ a következő 20évben annyit fog változni mint az elmúlt 100évben. Én leginkább igyekszem fejleszteni a pénzügyi intelligenciámat minden téren, mert a tudást mindig fogom tudni kamatoztatni. Jelenleg is ennek köszönhetem amit elértem. Egyébként jól látod a dolgokat, csak egy biztos, a változás.
2012. márc. 27. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!