Hogyan próbáltok gondoskodni magatokról a nyúgdíjas évek alatt?
Úgy látom nincs értelme forintot félrerakni, hisz az 10 év alatt is teljesen elértéktelenedik, nem hogy 40.
De már az Euróban sem bízom, és sajnos egyébként sem tudok annyit félrerakni, amennyi kellene a megélhetéshez. Meg egyébként is fogalmam sincs milyen élet, rendszer lesz annyi év múlva. Pályakezdő vagyok, és eszembe jutott a kérdés. Mindenki írja, hogy ne várjuk az államtól, hogy eltartson. Ez nyilvánvaló, hogy nekünk kell tenni, de mit?
szerintem nyugodtan félrerakhatsz, ha odafigyelsz rá ,akkor nem értéktelenedik el.
vagy vegyél lakásokat és addki. Az mindíg kiadható lesz
Én egy környezetvédelemmel kapcsolatos üzlet segítségével keresek pénzt. Mivel a jövedelmem 80%-át kapom ki cashbe, a többi pont elegendő ahhoz, hogy nyugdíjas koromra kényelmes megélhetést biztosítson.
Nem is tudom mi lenne velem, ha nyugdíjból kellene fenntartani azt az életszínvonalat, amit sikerült elérnem.
Én is több mint 100ezer forintot adózok, mégse építek arra, hogy ebből majd nyugdíjas koromban megélek.
Csak arra gondolok, hogy 20 évvel ezelőtt mi mennyibe került, és most mi mennyibe. A forintra szerintem amúgy is felesleges alapozni. Előbb-utóbb megszűnik, és az új rendre való átállás után se hiszem, hogy jól járunk a forint megtakarítással.
„Hogyan próbáltok gondoskodni magatokról a nyúgdíjas évek alatt?”
Egyszerűen. Előveszem a megtakarításaim hozamát, és abból kiegészítem a 40E Ft-os nyugdíjam. Ne becsüld le a forintot. Ugyanolyan fizetőeszköz itthon, mint Svájcban a frank. Az infláción keresni is lehet nem csak veszíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!