Tesco pénztárosnak megyek diákmunkára, a betanítás
kb.3 óra volt, elég ez, máshol is így van?
Figyelt kérdés
Szóval voltam ezen a kasszás betanításon és kicsit komolyabb dologra számítottam annál, mintsem hogy beállítanak két állandó dolgozó mellé, akik persze elmagyaráztak mindent, hagytak is csinálni egy darabig, aztán azt mondták, hogy ők mennek haza, én meg beülhetek vki mellé, ha akarok gyakorolni ha nem, mehetek utamra. Nem igazán volt kedvem a Tesconak ingyen dolgozni meg pluszba még sietnem is kellett, úgyhogy eljöttem. Igazából nem olyan bonyolult, meg nagyjából mindent átvettünk, de félek, hogy ez nem lesz elég teljesen. Mindenki így van ezzel vagy halálra vagyok ítélve? Tudnátok mesélni arról, hogy kb. milyen hamar tanul ebbe bele az ember vagy mire kell jobban odafigyelni?
Nincs kedvem már az első napomon ezres hiányokat produkálni vagy a vásárlókkal vitába keveredni ha valamit nem csinálok jól véletlenül.
Én 1 évig voltam pénztáros a tescoba. Nálam annyi volt hogy az egyik főnök elmagyarázta mit hogyan kell csinálni plusz egyik pénztáros mellé beültem hogy kicsit magyarázzon. És ennyi volt. Aztán a főnököm mondta ha gondolom mehetek a dolgomra mert ezen a napon csak tanulni jöttem be, de ha gondolom maradhatok gyakorolni. Én persze eljöttem Az 1. munkanapomon amikor már élesbe ment minden mondta a főnök hogyha bármi gond van vagy szóljak a mögöttem ülő pénztárosnak vagy a szembelévőnek, vagy ha még nagyobb gondban vagyok hívjam fel őt és jön ide. Velem nagyon rendesek voltak, a vásárlókkal sem voltak problémáim. Egy a lényeg hogy amikor a gép kiírja hogy mennyit adj vissza akkor gyorsan és jól számolj. Egyébként ha végelszámolásnál észreveszik hogy nálad néhány Ft kimaradt azt levonják tőled, szóval legyél észnél nagyon.
2012. márc. 21. 14:36
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ, ez egy kicsit megnyugtat, ha mások is hasonlóan kezdik, akkor nekem is menni fog remélem.
2012. márc. 21. 15:16
3/9 anonim válasza:
lényegében az áfás számla kiadása a legbonyolultabb, azt megmutatták neked?
mert ha igen akkor nincs gond.
a többit első megmutatásra is meglehet jegyezni.
2012. márc. 21. 16:13
4/9 A kérdező kommentje:
Köszi ezt a választ is!
Beszéltek róla, de ugye mivel egy kódot kell beütni hozzá, amit a számlát kérő vásárló tud, ezért nem tudtuk végigcsinálni egyszer sem, mert nem jött senki sem, akinek volt ilyen kódja. Más esetben vevőszolgálatra kell küldeni azt mondták.
2012. márc. 21. 22:50
5/9 anonim válasza:
A Tesconál jelenleg 2 órás a kassza tréning. Tehát A-Z ig valamennyi áruházban eszerint "oktatnak". Persze ez függ a munkakörödtől. Ha tisztán pénztáros leszel akkor a 2 óra eltelte után maradsz a kasszában felügyelet alatt. Ha polcot is fogsz tölteni akkor az első nap mindkét tréninget megkapod. ÁFÁ-s számlát 3K feletti áruházban kizárólag a vevőszolgálat állíthat ki. 3K méret alatti boltokban többnyire az 1. kassza van kijelölve, ott található megfelelő eszköz erre. 3K alatti üzletek: szupermarket és express. 3K feletti üzletek a hipermarketek. Nem tudom milyen áruház méretben fogsz dolgozni. 1K = 1000m2
2012. márc. 24. 23:07
6/9 anonim válasza:
Én 5 órán keresztül szobroztam :D és még mindig nem vagyok tisztába dolgokkal
2012. jún. 13. 16:57
7/9 anonim válasza:
nálunk a betanulás 2-szer 4 óra volt. de ott meg is tanítottak rendesen mindenre!
2012. okt. 22. 11:40
8/9 anonim válasza:
Nem értem, miről beszél az 5. válaszoló, meg hogy miért kapott 100%-os minősítést... ÁFÁ-s számlát bármelyik kasszában ki lehet adni, ha van vevőkódja a vásárlónak. Nincs ilyen, hogy "megfelelő eszköz", ugyanis a megfelelő eszköz a nyugtanyomtató, ami meg minden kasszában van. Hipermarketben sem csak a vevőszolin adnak számlát, csak ha még nincs vevőkód, mert akkor fel kell vinni a vásárló adatait. Nem egy számlát adtam már ki hiperben a kasszasoron, szóval tudom, miről beszélek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!