Nem befejezett iskolát hogy/hova írjam önéletrajzba?
11/22 A kérdező kommentje:
és akkor itt bevallom, hogy "kérem suliba jártam két évig, de nem nagyon tetszett"...vagy nem...?
Nem..Ha valaki egy interjút azzal kezd hogy suliba jártam 2 évig de nem tetszett az már le is írta magát azzal hogy nem megbízható.
Általában a kihagyott időt úgy oldják meg,hogyha több munkahelye volt akkor mindegyik munkahelyhez "odacsalnak" 1-2 hónapot.Mondván,hogy már ott dolgoztál,de még nem jelentettek be.(hihető) Vagy írnak önkéntes munkát,vagy simán leírják hogy X.ideig munkanélküli voltam X okokból.Ezek mind hihetőek,és nem ad rossz pontot.
2012. márc. 21. 12:33
13/22 A kérdező kommentje:
feketemunkát szintén nem vallunk be?
14/22 A kérdező kommentje:
és mi lehet az az X ok, ami elfogadhatónak minősül?
tudom, kicsit túl aggódom magam, de pályakezdőként semmi tapasztalatom
15/22 A kérdező kommentje:
amúgy nekem túl nagy az a lyuk, amit a be nem fejezett suli hagyott, eközben sokféle diákmunkát csináltam, de azt úgy már nem írhatom, hogy diákmunka, ha elhallgatom a sulit, másképp meg hogy írhatnám?
Munkáltató válogatja. Én beleírtam, hogy nem fejeztem be az egyetemet (helyette elmentem dolgozni anno, mert kaptam egy jó lehetőséget), mégis felvettek.
Persze, ha a középsulit nem fejezted be és/vagy semmi gyakorlatod sincs, akkor gáz beleírni.
2012. márc. 23. 13:37
Egyáltalán nem gáz beírni, nekem csak előnyöm volt eddig belőle. Sokkal komolyabban beszámítják a nyelvtudásomat, amikor beírom hogy az angol mellett jártam az egyetemen 2 évet spanyol és 4 évet német szakra is. Beírod pl. hogy 2000-2002 X egyetem X szak. Amiből végeztél, azt meg úgy írod, hogy pl. 2005 x egyetem y szakos diploma. Normális hr-esek ezt úgy értelmezik, hogy annyival több dologhoz értesz. Járhatsz te egyetemre nem csak a diplomáért, hanem az ott megszerzett tudásért is. A spanyol szakra már én is csak ezért jártam. Nem is terveztem, hogy valaha befejezem. Megtanultam ott felsőfokú szinten, csináltam egy nyelvvizsgát, aztán ott hagytam. Persze ez még a 90-es években volt, amikor korlátlanul és ingyen lehetett mindenféle szakra járni, ha felvették az embert.
2012. márc. 23. 13:49
18/22 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a két új választ, jó egy új perspektívát is megismerni, kezdő vagyok még ebben
Én is nagy önéletrajz csinálásban vagyok,újra. Tehát ha gondolod segíthetünk egymásnak... Bár kezdő vagyok Én is és túlparázom már a képkérdést is...
2012. márc. 29. 15:41
Ja és Nekem is van nem befejezett iskolám Nekem eddig is ott volt a MUNKAHELYEK, EGYÉB TEVÉKENYSÉGEK témakörben. Én az őszinteségre mentem eddig,de akkor ez gáz?
2012. márc. 29. 15:43
Kapcsolódó kérdések: