Érdemes az USA-ba kimenni dolgozni?
Szia!
Nem ajánlom a legkevésbé se. Olyan 2001-ig tartott a nagy bumm, akkor még 300 körül ment a Dollár, minden szép volt és jó. Én magam voltam kint nyáron 2005-ben, 2006-ban, 2007-ben és utoljára 2009-ben egy-egy nyárra. Csináltam többféle munkát is. Mindig Északon voltam, a déli részeket még akkor sem ajánlom, ha kimész, mert kevés a munka, túl sok a mexikói és mindig olcsóbban dolgoznak, drágább az élet is.
Kimenni már eleve egy tortúra, papírok biztosítás, repjegy és maga a határ is gáz. Nagyjából 3-4 száz ezer Ft kell csak az induláshoz. Ezen túlmenően beképzeltek és nagypofájúak. Összességében egy havi 200-at lehet félretenni, de nyilván attól is függ, meddig marad kint az ember. Mondjuk J1-es vízummal csak 4 hónap van, feketén is csak 90 nap és a H2B vízumot nem olyan könnyű megszerezni, azzal lehetne fél év vagy 1 év vagy másfél év is. Ennyit lazán megkereshet az ember Angliában is, de bárhol az EU-ban is, na jó nem a Spanyoloknál vagy Görögöknél. :-) Ha csak azért mennél ki, mert csikál az USA és tanulnál nyelvet, akkor ok, de nagy üzletet ne remélj a dologtól.
Remélem segítettem.
ha csak a pénz hajt, ne amerikát válaszd. egyrészt sokkal drágább kijönni meg hatalmas macera tényleg. ha haza akarsz menni látogatni az sok idő/pénz nem ugy mint európából.
ahol én lakom ott mondjuk egesz jol keresek plusz nem drágák a dolgok, sokkal jobb szinvonalon élünk mint otthon, de csak azért mert itt élünk, nem csak dolgozunk, ide vagyunk berendezkedve.
azzal mondjuk vitatkoznék hogy beképzeltek és nagypofájuak, aki a magyarokhoz van szokva annak feltünően nem azok :D a magyarok sokkal jobban azok ha van egy kis pénzük. persze nyilvan usaban is kilehet fogni egy rossz társaságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!