Banki szakügyintéző vagy Pénzügyi szakügyintéző?
Banki szakügyintéző vagy Pénzügyi szakügyintéző?
Bankszakmában szeretnék elhelyezkedni, így logikusan az elsőre esne a választás, de ezen kívül kíváncsi vagyok a véleményekre.
Véleményem:
PÉNZÜGYI SZAKÜGYINTÉZŐ egyértelműen; ugyanis sokkal tágabb lesz az elhelyezkedési lehetőséged, mint a banki szakügyintézőivel.
Bankba irtozatósan nehéz bekerülni, olyannak sem sikerül, aki a banki szakképzést végezte el. Hallottam olyan esetről is, hogy lakossági tanácsadónak óvónőt vettek fel közgazdasági végzettségű szakember helyett; továbbá egy hr-es megmondta nekem, hogy ennél a szakmánál nem a képzettség és a végzettség a lényeg, hanem a személyiség nagyfokú pszchiológiai és emberismerettel megáldva, továbbá mennyire vagy átformálható arra, hogy értékesítsd a banki termékeket......
A pénzügyi szakügyintézői szakképzés elsősorban a számviteli feladatok ellátásra fókuszál, mellette tanulod a pénzügyet, banktant és biztosítást. Tehát, ha ezt a szakot választod és elvégzed, szélesebb lesz a szakmai látótered, sőt, ha kedved tartja, próbálkozhatsz is a banki szférával, nagyobb eséllyel, mint banki végzettséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!