Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A BSc és az MSc között fel...

A BSc és az MSc között fel lehet-e venni a közmunkát?

Figyelt kérdés
Előreláthatólag idén júniusban szerzem meg a BSc-met a Műegyetemen, s szeretnék továbbmenni MSc-re. De a kettő közötti bő két hónapot szeretném hasznosan eltölteni. Sajnos a piac telítettsége miatt nem tudok adni a versenyszférás munkára (pedig azt szeretnék). Mivel amíg nem iratkozom be az MSc képzésre, pályakezdő munkanélkülinek minősülök. Hogy lehetne ezt kihasználva hozzájutni a közmunkához?

2012. márc. 10. 08:54
 1/9 anonim ***** válasza:
Közmunkára 99%-ban tartós munkanélkülieket hívnak be.
2012. márc. 10. 08:57
 2/9 anonim ***** válasza:
Protekcióval.
2012. márc. 10. 11:13
 3/9 anonim ***** válasza:
De ha műszaki területen végzel, akkor miért nem keresel egy rendes melót, amire legalább 2x annyit fizetnének?
2012. márc. 10. 13:32
 4/9 anonim ***** válasza:

Előző:

Írta, hogy nem talál. Gondolom informatikus lehet, ott jellemző a telítettség, legalábbis pályakezdőket nem nagyon keresnek.

2012. márc. 10. 23:21
 5/9 Sándor G ***** válasza:
80%

közmunka nem minden településen indul, csak az un.elmaradott térségekben,és 95%ban tartós munkanélkülieket hívnak be.

De azért vannak kivételek, pl.nálunk Gyomán a vizűgyhöz 3-4fiatal diplomást is felvettek, 47ez.ft nettoért +kaja jegy 4ez.ft.

Neked kell érdeklődni, utánnajárni munkaügyi kp.és vagy önkormányzatnál felíratkozni, de ha nem vagy regisztrálva mint munkanélküli min 1éve, akkor kár próbálkozni is.

A

Mert a közmunka nem 1-2hónapról szól, valamint a törvény is másként rendelkezik,pályakezdő munkanélküliek részére.

2012. márc. 11. 06:27
 6/9 A kérdező kommentje:
Nos, nyilván nem ez a cél, hanem csak a B terv. Az A terv az egy jó szakmai gyakorlat lenne. De sajnos elég messze lakom Pesttől, s a nyelvismeretem sem első osztályú (csak középfok német angol) ezért elég sok hátrányos megkülönböztetés ér. Egyébként nem informatikán hanem fizikán vagyok.
2012. márc. 11. 17:16
 7/9 anonim ***** válasza:
Mindenki csak diplomás akar lenni minden áron ezt itt a baj.Mi a f....nakTesóim mindketten szakmunkások és van normális állásuk itt Magyarországon igaz dolgoznak látástól-mikulásig de havi szinten megkeresik a 200000 forintot.Ti meg mentek diplomával segédmunkásnak?Hát ezért marhára megérte nektek elvesztegetni a szülők és az állam pénzét az egyetemeken,inkább tanultatok volna valami normális szakmát most lenne rendes munkátok.De ti minden áron diplomások akartatok lenne gondolom sznobságból hát most itt van az eredménye kedves barátaim lehet benne gyönyörködni.
2012. márc. 14. 11:01
 8/9 anonim ***** válasza:

László2343 :

Képzeld engem qrvára nem az érdekelt, hogy diplomás legyek, engem az informatika érdekelt, és még mindig az egyetemi képzés tűnt a legjobbnak, és nem tudtam előre, hogy milyen sz@r, és hogy mennyire telített a szakma.

De mondjuk a környéken a szakmunkások körében is nagy a munkanélküliség, akinek meg van melója, az sem keres többet a garantált bérminimumnál.

2012. márc. 14. 13:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Bocsi nem akartalak megbántani.Csak az én tesóim is szakmunkások és havi 200 nettójuk van,angol tanár barátomnak meg nagyon bejött a magántanítás(már amennyire Magyarországon tisztességes úton jól lehet keresni ugye?Mert ez egy másik történet már).De sajnos azt is látom, hogy nagyon gyenge érettségi átlagokkal felvettek embereket egyetemre,volt általános sulis barátomat is 2-es matekkal vették fel informatikára mondanom sem kell, hogy mivel ez egy nehéz szak nem szabad bölcsészet úgy bukdácsolt mint egy rossz medvebocs és a végén elege is lett az egészből,abbahagyta és elvesztegetett 3 évet és diplomát nem is szerzett,és sajnos nem ő volt az egyetlen.Nem vitatom, hogy az informatika nehéz de ugyanazt a matekot tanultam én is mint ő gimiben és ő 2-es volt én meg 3-as de volt annyi önkritikám, hogy nem mentem matek irányba rontani az osztály színvonalát mert úgy gondoltam akkor még, hogy ott 5-ös tanulók vannak, aztán e helyett meg olyanokat is felvettek szép számmal akiknek éppen csak meglett az érettségijük a tárgyból sajnos.Na nekik nem sok keresni valójuk van az egyetemen de ha a magyar állam ezt megengedi akkor csinálják mert miért is ne csinálnák ha lehet.Én angolra mentem és nem bántam meg azt tanulom amit szeretek kultúrát,történelmet,irodalmat,nyelvészetet angolul és hát szeptembertől leszek végzős és reménykedek, hogy bejutok tanárnak egy suliba vagy legalábbis magánban lesznek tanítványaim.Németül középfokon tudok,latinul alapfokon.Még terveim közé tartozik, hogy németből is leteszek egy felsőfokot és ezt is taníthatom majd valahol,egyébként a másik szakom meg a történelem ez inkább csak hobbi de ezt is szeretném tanítani ha mást nem akkor érettségire felkészíteni fiatalokat belőle akik igénylik.Én eddig úgy tudtam ezek szerint rosszul hogy csak a bölcsészeknek nehéz elhelyezkedni,az informatikusok simán elhelyezkednek ha jók a szakmában ezek szerint rosszul tudtam,elnézést érte.
2012. márc. 14. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!