Bruttó 615 Ff/órás fizetés mennyi nettóban? (diákmunka)
Napi 8 óra munka, havi 20 nap:
615*8*20 = 98400 Ft bruttó per hónap
Ezután a bérkalkulátort használva: [link]
A havi nettó: 64452 Ft
A diákmunka is adóköteles jövedelem. De,hogy a járulékfizetési kötelezettség hogyan alakul, az attól függ, hogy milyen jogviszonyban kerül sor a diák foglalkoztatására.
Ha munkaviszony alapján, akkor a mindenkire érvényes általános szabályok szerint kell vonni a járulékokat, és fizetni utána a közterhet.
Megbízási jogviszony után akkor válik biztosítottá, ha a tárgyhavi járulékalapot képező jövedelme eléri a minimálbér 30 %-át, és ekkor már vonni kell minden járulékot tőle, mint egy munkaviszonyostól. Ha nem éri el, akkor nem válik biztosítottá, ezért csak személyi jövedelemadót kell tőle levonni.
Amennyiben diák-, vagy iskolaszövetkezetben végez tanulóként munkát akkor nem válik biztosítottá, és csak személyi jövedelemadót kell tőle levonni, járulékokat nem.
Hát ettől is függ, hogy hogyan alakul a nettó béred.
Diákmunka alatt nem csak a diákszövetkezeti munka értendő, hanem diákmunka az, hogy egy tanulói jogviszonnyal rendelkező a szünidőben keresőtevékenységet végez. Minden más attól függ, hogy ezt milyen "jogviszonyban", milyen keretek között teszi, mint tanuló.
Nálunk neten van bérlap és ott a levonásokban a következők vannak:
szövetkezeti járulék
SZJA előleg
biztosítási járulék
Ha bemész a diákszövetkezethez(jobb esetben) kapsz egy-két "lapot" azon rajta van,hogy 16%-ot kell levonnod a BRUTTÓ béredből,tehát 615/1,16 = kb. 530 . :)
Ezt kell felszoroznod a ledolgozott órák számával .
Legalábbis én így kalkuláltam ki,ez csak 1 a diákszövetkezetek közül,a többinél nem tudom,hogy van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!