Hogyan kezdtétek? Ausztria vagy Németország?
A sorrend:
1. Beszéled a nyelvet, van valamilyen használható szakmád, diplomád.
2. Eldöntöd, hova menj.
3. Állást keresel. Célszerű az interneten keresgélni. Ha érdekled őket, akkor a bemutatkozó leveledre jön egy válasz, és vagy személyesen, vagy telefonon leinterjúztatnak. Az ország nyelvén.
4. Ha megvan a munka, a szerződés (ott észnél kell lenni!), akkor szállást keresel. Ez húzós lesz, mert ha albérletbe mész (tehát nem jár szállás a melóhoz), akkor az sokba kerül, két vagy háromhavi kauciót is le kell tenned az asztalra. Szobát vagy lakást szintén neten keresel.
5. Kimész. Pénzt bőven vigyél, mert utazol, eszel, stb az első fizuig. Kellhet pénz betegség, neadjisten visszaút esetén. (Minimum 1500 euróval érdemes nekiindulni Ausztriába is, Németországba is, albérlettől függően.)
Minimum 2 millió forint a megélhetésért.
A munkát előre rendezd le.
én Ausztriát választottam, hogy oda-vissza tudjak "rohangálni" ha akarok itthonról.
annyi pénzzel mentem ki, amennyi a vonatra kell (persze oda-vissza jegy, ha balul ütne ki valami.
első naptól dolgoztam, napi fizetéssel, a szállást állták.
elveim közé tartozik, hogy nem invesztálok bele nagy összegeket abba, amitől épphogy jövedelmet várok, nem kiadást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!