Dolgozik köztetek valaki tesztvásárlóként? Milyen a fizetés? Melyik cégnél vagytok? Lehet buta kérdésnek tűnik, de mit jelent az, hogy valaki számlaképes-e?
A tesztvásárlós dolgot nem tudom.
Számlaképes 2 féleképp lehetsz,amit tudok:
- vagy kiváltasz egy 7-es számmal kezdődő adószámot(APEH-ben 7-es adószámként ismerik,azzal egy bizonyos összegig legalábbis lehet dolgozni,milliókat azzal nem ajánlom hogy keress)
-vagy vállalkozói igazolványt csináltatsz és vállalkozói jogviszonyt létesítesz,céget alapítasz,ennek milliómegegy költsége van...)
Mindkét féle módon lehet számlát adni.Csak ha nagyon sokat keresel,ne csodálkozz,ha nyomodba lesz az APEH,a NAVA meg ezek,hogy honnan a fészkes radai rossebből van ennek a pacáknak ilyen temérdek sok lóvéja???!!!
1. Tesztvásárlás:
nem végezhető főállásban, abból nem lehet megélni, hanem kiegészítő keresetnek jó. Én több cégnek is dolgozom, leginkább a Phantom Shopping, a Perfect Shopping, a Gfk és a Client First adja a legtöbb megbízást. Vásárlásonként 1000-2000 Ftot fizetnek, egy hónapban változó mennyiségű megbízást kapsz.
2. Számlaképesség:
az előző válasz nem igazán pontos. Az a lényeg, hogy számlát tudsz-e adni az elvégzett próbavásárlásokról. Ez az első cégnél nem feltétel, a negyediknél az, a másik kettőnél előny. Az adószámos magánszemély státuszról nem tudok nyilatkozni, én egyéni vállalkozóként dolgozom, és így adok számlát az elvégzett próbavásárlásokról. Nem igaz az, hogy pénzbe kerül kiváltani, mivel a vállalkozói engedély ingyenes, ha ragaszkodsz magához a vállalkozói igazolványhoz, az kerül 10e ftba (2011es adat). Nyilván ezen kívül vannak járulékos költségek (könyvelő, bankszámla, stb), de ezek megfelelő bevétel mellett elhanyagolhatóak.
Egy valamire vigyázz:
egyéni vállalkozói státuszt csak akkor igényelj, ha vagy más vállalkozói bevételed van a próbavásárláson kívül, vagy főállásod van, egyébként nagyon sokba kerülne a státusz fenntartása.
Remélem, segítettem, ha van kérdésed, írj nyugodtan (privátot is!)
no még egy pici pontosítás!
tőlled vállalkozóit fognak kérni aminek a járulékai kb havi 60k ha csak n nics havi 36 órát meghaladó munkaviszonyod (erről igazolást kell kérned a munkáltatódtól!)
vagy nem v agy nappali tagozatos diák
ez utobbit ajánlanám abban az esetben ha vállalkozóit akarsz és nem akarsz havi 60k fizetni és nincs föállásod!
több iskola szakosodik direkt vállalkozóknak nappali tagozatos képzést nyújtani amire 2-3havonta kell bemenni de ha nem vagy bent akkor sincs semmi év végén pedig kötelességed megbukni, hogy újra ingyen vállalkozhas :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!