Van itt mentős vagy boncmester? Nagyon érdekel ez a két szakma és nem tudok választani.
Figyelt kérdés
Nagyon örülnék ha mesélnének róla.2009. jún. 4. 09:31
1/16 anonim válasza:
Csak egy kérdés: feltudnàl boncolni egy gyereket vagy csecsemöt? Vagy inkàbb megmentenéd az életét?
2/16 anonim válasza:
Jo, ez 2 kérdés volt! De jo elgondolkozni rajta!
3/16 anonim válasza:
egyik sem könnyű, hatalmas lelki felkészültséget igényel. én mindkét helyen gyakran előfordulok, igaz, a boncterembe nem tevőlegesen megyek, de még mindíg gombóccal a torkomban. én még ma sem -13 év után sem- tudom elvonatkoztatni az embert az esettől, ezértb azt gondolom, nem is vagyok eü.-be való. vagy épp ezért lennék pont odavaló? sürgősségin gyakrabban vagyok, mikor tudom hogy eset van, adrenalin az egekbe szökik, míg meg nem látom mi a helyzet azon izgulok, hogy ne rokon, barát, ismerős és gyerek legyen. nem könnyű. ha lelkizősebb fajta vagy, inkább a bonctermet válaszd szerintem, mint hogy tragédiákkal szembesülj minden áldott nap. és remélem fiú vagy, mert lányoknak mindkét szakma kilőve.
4/16 A kérdező kommentje:
Nem értem mért kell támadni.Az,hogy kit kell boncolnom, a munkával jár.Egy orvosnak se könnyebb ha nem tud segíteni egy gyermeken.Az orvosin is gondolkoztam,szeretnék segíteni embereken (eü-be tanulok) de voltam már boncoláson és nagyon tetszett.Egyébként lány vagyok.
2009. jún. 4. 11:35
5/16 A kérdező kommentje:
Egyébként kedves utolsó válaszadó,te pontosan mibe is dolgozol?
2009. jún. 4. 11:48
6/16 anonim válasza:
én dr. vagyok kórházban és mellette szoktam mentőzni, a boncterembe meg csak "nézelődni"járok. mellesleg nem lehetetlen boncmesternek lenned, mert a fiúk mesélték, hogy volt egy lányosztálytársuk, de lányoknak nem nagyon javasolják. mentőnél meg csak tisztnek vesznek fel lányokat.
7/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszát.Esetleg mesélni a munkájáról? Mit szeret benne, és mit kevésbé? Hol tanult? Nagyon irigylem :)
2009. jún. 4. 13:47
8/16 anonim válasza:
Az elsö vagyok, bocsànat hogy tàmadàsnak vélted, nem annak szàntam! Nekem az exvölegényem boncmester, s egy olyan illetö helyére vették fel aki nem volt hajlando gyereket boncolni! Ezért volt a kérdés is! Bocsànat ha megbàntottalak! Nekem pl. nem volna gyomrom boncolni! Ok, hogy mindkét szakmabeli talàlkozik elhunytakkal, de a boncmester esetenként több hetessel vagy honapossal is! Pfuuu én tuti nem birnàm! Meg hallottam olyan sztorit, hogy egy màsik vàrosban/nem irom hol/ rengeteg a halott, több éves is van, mert nincs aki eltemesse, egy egész nagy teremben vannak, s kukacosok, folynak vagy éppen màr mumifikàlodtak! Na neeeem! Neked viszon sok szerencsét, remélem tud itt valaki segiteni a döntésben!
9/16 A kérdező kommentje:
Hát igen a munka ' szépsége ':S Lehet,hogy marad az orvosi,bár nem tartom magam annyira okosnak,hogy sikerülne,de nagyon jó lenne.Köszönöm válaszodat.
2009. jún. 4. 15:39
10/16 anonim válasza:
14.02es vagyok! Bàr azt mondjàk kemény, nem vagyok orvos, de talàlkoztam màr idiota dokival, szerintem vette a diplomàjàt, vagy nem tudom hogy ment àt! :) De ha érzel magadban annyi kuràzsit, akkor hajrà, s ne legyenek kétségeid hogy nem sikerül! Lehet hogy kemény lesz, de ha meg se probàlod, szidhatod magad egész életedben! Ha meg màr felvettek, szerintem nem leszel olyan "hülye" hogy kibukj! :) bocs a hülyézésért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!