Mi a feladata egy EHS (Environment-környezetvédelem Health-egészség Safety-munkavédelem) mérnöknek?
nem vagyok benne 100%.ig biztos, de kb. mint itthon egy vízügyi igazgatóságnál dolgozó hidroelologus környv- vádelmi v. gefiz. mérnök.
Feladat: pl.: víztározók védelme, bejárása, árvízvédelem, cégek környezetvédelmével kapcs. kérdések stb.
a 2. nak van igaza.
Multik is előszeretettel alkalmaznak bár fogalmam nincs hogy miért.... Talán törvényi kötelezettségük hogy alkalmazzanak egy munkavédelmist? Hogyha valami baleset van és a cég hibázott akkor milliókat kell fizetnie a károsultnak, nyílván ezt próbálja megelőzni az EHS-es.
Nyílván egy csomó adminisztratív munkát is csinál meg mindenfélét rábíznak hogy ne csak lébecoljon.
első válaszoló vagyok
a második embernek van igaza. Nem vettem figyelembe a safety szót a kérdésben bocsi
Egy személyben felel azért, hogy a vállalat környezetvédelmi, foglalkozás-egészségügyi, munkabiztonsági és tűzbiztonsági téren is megfeleljen a hazai és EU-s jogszabályoknak és az egyéb (pl. vevői) követelményeknek. Részletesebben kifejtve, nyilvántartásokat vezet, bevallásokat készít, kapcsolatot tart a hatóságokkal, belső auditokat folytat le, oktatásokat tart, baleseteket vizsgál, meg egy csomó minden mást. És igen, időnként bizony baszogatja a "dolgozót", amikor az utcai cipőben, vagy füldugó nélkül végzi a munkáját. De ezt is lehet jófej módon csinálni, és nem leordítva. Akkor nem utálnak érte. :)
Egy EHS mérnök
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!