Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért engedi (engedte) a...

Miért engedi (engedte) a német kormány hogy török állampolgárok tömegesen vállaljanak munkát németországban és ragadjanak is ott családostul?

Figyelt kérdés
A magyar munkaválalók számát meg lekorlátozták 10000-re!

2012. jan. 30. 02:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekik más a mentalitásuk, de nagyon!

Mondok 1 példát, ami megtörtént ott. Kiment először a családból 2 testvér, nyitottak egy kebabost, idővel megkapták a megfelelő papírokat a letelepedéshez. Ezután a kebabosból félretett pénzből nyitottak még 1-et a szomszéd faluban az unokatesóiknak, akik szintén idővel megkapták a papírokat, és azok is segítettek a barátoknak, ha mással nem legális munkát adtak nekik. Így szépen kicsordogált a fél Török falu.

Nálunk mi van? Nem hogy segítenénk egymást, de ahogy valakinek sikerül kikerülnie elfelejt még köszönni is a másiknak, és inkább alkalmaz Osztrákot, vagy idegent mint másik magyart. (Erre is van példám.)

Én jelenleg Londonban élek, és itt is vannak olyan sztorik hogy nem kapták vissza a magyarok az albérlet kaucióját magyar főbérlőtől, meg leléptek a kikönyörgött kölcsönpénzzel. Mi is inkább lakunk más Európaiakkal együtt mint magyarokkal, mert csak a probléma van.

2012. jan. 31. 09:43
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó véleményét sajnos én is csak megerősíteni tudom. Tapasztalat. Persze vannak kivételek, de eddig szinte csak magyar akart átverni/lehúzni vagy kavarta a szart, ha egy helyen dolgoztunk. A törökökkel eddig nekem sem volt problémám, pedig tartottam kicsit tőlük, mert úgy találtunk albérletet, hogy a 4 emeletes házban minden más lakó török. Nem akarnak feltétlen barátkozni, de eddig akármi volt kedvesek és segítőkészek voltak.
2012. jan. 31. 16:59
 13/18 A kérdező kommentje:
Tehát az az érdekük hogy tartsanak össze...Nem tudom mi az érdekütközés ha két magyar találkozik külföldön...
2012. jan. 31. 20:55
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem érdekütközés van, hanem ilyen a mentalitás, tisztelet a kivételnek. Szidjuk a Románokat is, de nálunk volt szitu amikor még kiköltözésünk után kifogytunk a pénzből, és a Román lakótársak adtak kérés nélkül pénzt, és főztek nekünk! Persze nem lehet általánosítani, de sok helyről hallottam hogy a Magyarokkal vigyázni, kell mert kihasználnak ahol tudnak.
2012. febr. 1. 12:22
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Ismerősöm Ausztráliában dolgozik. Ott is összejönnek a kint élő magyarok találkozni, barátkozni. De azt mesélte, elég rizikós ha valaki új jön, mert többször előfordult már, hogy irigységből feljelentették egymást munkaügyön, meg mindenhol. Azt mondja, ha valakinek kicsit jobban megy, akkor az sokak szemét szúrja. Ezt én is tapasztaltam itt Németországban. A romániai magyarokkal eddig csak jó tapasztalataim voltak, a románokkal még semmilyen. De a magyarokkal sajnos én is legtöbbször szívtam. És elég szar tényleg, hogy az ember már lassan örül, ha olyan helyre kerül dolgozni, ahol magyar nincs, mert akkor nincs probléma. Ahol most dolgozom, ott mindenféle nemzetiség megtalálható. Az olasztól kezdve a görögig, afgán vagy algériai... mind tök jól megvagyunk. Ez annyira furcsa nekem, hogy a mai napig csodálkozom rajta. Pedig aztán a muszlimok is tök más kultúra. De kedvesek, és nem cseszegetnek ok nélkül. Magyarországon az eddig 15 év munkaviszonyom alatt nem akadt olyan munkahelyem, ahol ne lett volna állandóan fúrás, rosszindulat, irigység. Sajnálom. az én tapasztalataim alapján én sajnos csak általánosítani tudok, miszerint többnyire tényleg ilyen nép vagyunk.
2012. febr. 1. 18:21
 16/18 A kérdező kommentje:
Tehát akkor a Magyarokkal van a bajotok nem másokkal csak mert nem ez volt a kérdés. Jó, velük nekem is van bajom, a kérdést 1 óra alatt le is szedte a moderátor...
2012. febr. 3. 14:07
 17/18 A kérdező kommentje:
És ha már a pénzt idekevertétek: Apám fizetése egy német fémmegmunkáló központban 1990: 1211 DM, a mellette dolgozó török csávóé a saját elmondása szerint: 3200 DM túlórával együtt. Na ki is volt favorizálva...?
2013. okt. 22. 09:30
 18/18 anonim ***** válasza:
Mostmár nem csak török bevándorlók mehetnek korlátlanul. Németország mint olyan 100 év mulva nem lesz. Max egy kisebbségi népcsoport a hegyekben...
2015. szept. 24. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!