A felmondási időt hogy oldják meg ha én mondok fel? Leveszik az szabadságom összegéből,8 éve vagyok a cégnél, akkor a felmondási idő 30+20 nap ebből nekem mennyit kéne megváltanom, ha esetleg meg kéne (3 gyerek után kivetetlen szabadságból)?
A felmondási időt nem lehet szabadsággal megváltani.
Elméletileg el lehet menni szabira felmondási idő alatt, de az nem csökkenti a felmondási időt.
A felmondási időt a dolgozónak le kell dolgoznia, ha ő mond fel, és nem a munkáltató. Ebből elengedniük kötelező jelleggel nem muszáj, de lehetőség van rá.
Azt megbeszélheted, mivel van még időarányosan szabadságod, hogy egy részében szabadságon leszel a felmondási idő alatt. Neked szabadságot nem kell megváltanod, hanem a Te általad ki nem vett időarányos szabadságot köteles a munkáltató pénzben kifizetni az utolsó munkában töltött napodon. Viszont, ha túlüdülésed van (többet voltál szabadságon, mint amennyi időarányosan járt volna), akkor azt a munkabérből a munkáltató visszavonja.
Tehát a szabadság a felmondási idő hosszát nem befolyásolja, csak azt, hogy az alatt munkát fogsz-e végezni, vagy szabadságon leszel. Ez megbeszélés kérdése csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!