Ti mit szólnátok, ha aki nálatok dolgozik, oda vinné a barátnőit, ismerőseit hencegni a Ti több milliós tulajdonotokkal?
Amíg a tulaj nem szól rá, addig azt is hihetné hogy szabad neki. A határokat mindíg meg kell húzni, és az ismerősödnek joga van nyugodtan lenni a birtokán, házában.
Mindenképpen szóljon a lányra, mert ne adj isten egyszercsak tényleg kirámolják!
ember, mielőtt kérdezel tanulj már meg fogalmazni.
Végül arra jutopttam, hogy a 22 éves csajjal van a gond, mert hoz más házához embereket. Valószínúleg.
De neked ehhez mi közöd??? Nincs jobb dolgod mint ilyeneken agyalni? Nem bírom az ilyen mindenbe beleütöm az orromat egyéneket.
Sejtettem, hogy valaki nekem esik, ahelyett, hogy a kérdésre válaszolna :)
Természetesen egy szót sem szóltam az ismerősömnek annak ellenére, hogy én tisztán látom a helyzetet, mert tudom nincs közöm hozzá.
A kérés pedig nem úgy szólt, hogy mi a véleményed rólam, hanem, hogy mit szólnál hozzá, ha nálatok ez lenne. Oks, nem vagyok tökéletes, de nem esek neki másnak, és nem osztom az észt :)
igazad van, válaszolok:
LESZA*NÁM.
Kérdező!
Ha a munkáját rendesen ellátja az alkalmazott, akkor semmi baj azzal, hogy odahív ismerősöket megmutatni nekik, hogy mivel foglalkozik és milyen körülmények között. Ha ez részéről hencegés, az nyilván nem szimpatikus dolog, de az ő dolga. Az viszont, hogy behív embereket a tulajdonos házába a tulajdonos gyerekeivel játszani elég furcsa és nem igazán természetes. Az emberben fölmerül a gyanú, hogy itt valami még van. Mintha egy lényeges részletet kihagytál volna a történetből. Ezért nem értik sokan a kérdést. Lényegében az nem jött át, mi a valós probléma.
Az ismerősödéket zavarja a helyzet, csak nem mernek szólni a 22 éves lánynak, aki az alkalmazottjuk?
Téged zavar, mert észreveszel valamit, amit az ismerősödék nem vesznek észre? Mi az a valami?
Hogy kerül be egyáltalán a lány a házba? Munkája odaköti vagy az ismerősödék behívták?
Azok a válaszolók, akik értetlenségüket fejezték ki, teljesen jogosan tették. A leírtak alapján szinte bármit el lehet képzelni. Leírok két szélsőséges értelmezést (előre is elnézést, szándékosan sarkítok):
1, Az ismerősödék felfogadtak a családi vállalkozásukhoz egy 22 éves lányt, aki remekül végzi a munkáját, és személyesen össze is barátkozot az ismerősödékkel, illetve a gyerekeivel. Mindenki boldog, ráadásul van a lánynak egy csomó barátja, akik rendszeresen látogatják és szintén könnyen megtalálják a közös hangot az ismerősödékkel. Mindemellett rajtuk keresztül potenciális ügyfelek is érkezhetnek, ami segíti a vállalkozás prosperálását. Nagyon pozitív hangulata van az egésznek, csak a te eredendően negatív és frusztrált személyiségednek mindez nem tetszik, és szíved szerint megfúrnád, hogy mások jól érzik magukat.
2, Komoly bűncselekmény előkészületeire gyanakszol jogosan. Az ismerősödék vakok, valamit gyorsan tenni kéne.
Természetesen a két szélsőséges helyzet köztt van számos átmeneti lehetőség, amelyek mind beleférnek. Szóval, mi is a valódi baj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!