Mit tehetnék, hogy partnerként kezeljenek a munkahelyemen?
Figyelt kérdés
Egy középméretű családi cégben vagyok import-export ügyintéző félállásban. Jól fizetnek, korrektek, kedvesek, de az idegennyelvi feladatokat leszámítva (ami nem túl sok) semmibe nem vonnak be, legfeljebb egy-egy adminisztratív feladatot adnak alkalmanként. Szinte minden nap folyamatosan jönnek az ügyfelek tárgyalni hozzájuk, ilyenkor beszélgetnek, kávéznak, én meg ott unatkozom egyedül az irodámban, soha nem hívnak engem is.2012. jan. 19. 20:15
1/8 anonim válasza:
Például mondd el nekik, hogy a munkád elvégzésén felül marad szabadidőd, és szívesen vennél részt más jellegű feladatok megoldásában is.
2/8 A kérdező kommentje:
Időnként rákérdezek, hogy miben tudnék még segíteni, mert semmi dolgom, de vagy azt mondják, hogy nincs semmi, vagy maximum valami adminisztratív vacakkal jönnek, ha az a kolléga, akinek eredetileg a feladata lenne, nagyon el van havazva. Szívesen segítek a többieknek, de nekem a pörgés hiányzik, nem az, hogy még több feladatot végezzek a gépen.
2012. jan. 19. 20:38
3/8 anonim válasza:
barátkozz. egy barátnál előbb utóbb nekik lesz kellemetlen, hogy te nem vagy ott, de amég munkatárs vagy csak, addig konkurencia is egyben.
4/8 A kérdező kommentje:
Próbáltam velük barátkozni (anya és két fia), de nem igazán lehet. Még az anyjukkal szoktam jókat beszélgetni, de a fiúk tartják a három lépés távolságot (nő vagyok). Addig jönnek csak be az irodámba, amíg a munka miatt muszáj, aztán már mennek is a dolgukra. Én meg mégsem kergethetem őket, már a különböző nemünk miatt sem.
2012. jan. 19. 20:48
5/8 A kérdező kommentje:
A magasabb beosztásban lévő dolgozók között én vagyok az egyetlen, aki nem családtag.
2012. jan. 19. 20:55
6/8 anonim válasza:
ez így kínos, és nehéz menet lesz. ha nem vagy egy nagy manipulátor, akkor ne számíts ott előléptetésre az következő 10-20 évben.
7/8 A kérdező kommentje:
Nem vágyom előléptetésre, a pozíciómmal és a fizetésemmel is tökéletesen meg vagyok elégedve. Tulajdonképpen esélye sem lenne, mivel fölöttem már csak az ügyvezető van, aki egyben a tulajdonos is. Csak azt szeretném, ha a jelenlegi pozíciómnak megfelelően partnernek tekintenének, mert így valahogy kirekesztve érzem magam.
2012. jan. 19. 21:09
8/8 anonim válasza:
hát, ha már a bratyizás nem megy valahogy úgy kell megoldanod, hogy lássák hogy lelkes vagy, és meg tudsz oldani dolgokat, ugyanakkor mégsem vagy számukra ellenfél, nem pályázol a cégükre...
esetleg ajánld fel a segítségedet konkrét feladatokra...pl ne úgy kérdezd hogy: hol tudok segíteni?, hanem hogy: segíthetek a megbeszélésen valamit?
lehet hogy először KV-t kell majd bevinned, de szép lassan majd jön más is.
vagy ha sehogy nem jön össze, szimplán beszéld meg velük, hogy így érzel, kirekesztve...végülis sokan szeretik az egyenes beszédet. csak jól fogalmazd meg, hogy ne tűnjön tolakodásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!