Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Magyar szakos tanári diplomáva...

Magyar szakos tanári diplomával milyen állást lehet kapni? (tanári álláson kívül)

Figyelt kérdés
2012. jan. 12. 21:23
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
73%
Gyárban is álldogálhatsz szalagok mellett, minimálbérért, manapság sok ilyet látni, mikor a diplomás nem tud elhelyezkedni.
2012. jan. 12. 21:26
 2/17 A kérdező kommentje:
Mennék én a szalag mellé is akár, de ilyen munkákra azért nem veszik fel a diplomásokat, mert túlképzettnek számítanak :(
2012. jan. 12. 21:28
 3/17 anonim ***** válasza:
50%
Az a baj ugyebár, hogy neked konkrétan tanári diplomád van, szerintem simán megpályázhatnál egy tanári állást valamelyik iskolába, szerintem ki lehetne használni amit tanultál, nem értem minek kellene másik meló. Amúgy hülyeség ez a túlképezettség, mert mégsem vagy egy atomfizikus vagy űrhajótervező, szerintem bepróbálkozhatnál egy-két helyen.
2012. jan. 12. 21:31
 4/17 anonim ***** válasza:
84%

Mostmár azért ez a megítélés kezdi elveszíteni jelentését. A törvény szerint a "kötelezően" adandó fizetés a betöltött álláshoz szükséges képzettség alapján állapítandó meg, és nem a dolgozó "képzettségi szintjéhez" kötődik. Tehát lehet 6 diplomád, ha utcasöprőnek mégy el, akkor már eleve az utcaseprő részére kötelezően előírt bérre számíthatsz, és senki nem foglalkozik azzal, hány diplomád van.

Egyébként még tudtommal szakmádba vág esetleg könyvtárosként, vagy levéltárban elhelyezkedni. Talán sikerrel pályázhatnál kisebb helyeken "népművelőnek" művelődési központokba. Semmit nem veszítel, ha ilyen helyekre elküldenél magadról valami önéletrajzot, stb. anyagot, és "aki keres = talál" alapon próbálkozni.

2012. jan. 12. 21:35
 5/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Természetesen jelnetkeztem tanári állásokra, de sajnos nem vettek fel, mert nincs szakmai tapasztalatom :( Nagyon sok ember pályázik, inkább azt veszik fel, aki már X évet tanított.

Az a baj, hogy könyvtáros nem lehetek, mert ahhoz külön könyvtári végzettség kéne. Esetleg könyvtáros asszisztens, de még az sem biztos :(

2012. jan. 12. 21:44
 6/17 anonim ***** válasza:
69%

Persze, a könyvtáros is, és a népművelő is külön szakma, azért írtam, hogy kisebb helyeken (=településeken) talán sikerrel pályázhatnál a magyar tanári diplomáddal. Pesten és egyéb nagyvárosokban valóban nehéz ezzel a végzettséggel (különösen kezdőként) munkahelyet találnod.

De addig is, míg valami sikerül: tanulj nyelvet, ha már tudsz valamelyiken, akkor igyekezz nem elfelejteni. Van aki a tanári diplomájával külföldön próbálkozik. Mások addig amíg összejön valami hivatalos munkahely, magáóra-adással próbálkoznak otthon. Még azt is el tudom képzelni, hogy elkezdel magán színjátszó-kört szervezni pl. gyermekek részére, egyszerűen csak azért, hogy a "szakmát" ne feledd. Ebből pl. még összejöhet egy olyan kis csapat, amellyel rendezvény-szervező irodákhoz tudsz betársulni, ahol a gyerekek fellépnek verssel, kisebb-nagyobb színházi előadásokkal, szereplésekkel. Mindegy, kezdd el valahol, ne ülj tétlenül, mozogj, aktivizáld magad, valahol, valaki előbb-utóbb felfigyel rád. Ha csak otthon ülsz, nem jutsz sehova. Ahhoz először el kell indulni!!!

2012. jan. 12. 21:55
 7/17 anonim ***** válasza:
80%
Adj fel hirdetést, hogy bukott/bukásra álló hülyegyerekeket korrepetálnál. Nézd meg, akár csak itt a GYK-en, félanalfabéta a társaság egy része, hamar milliomos lennél...
2012. jan. 12. 21:56
 8/17 anonim ***** válasza:
82%
De hogy lenne valakinek gyakorlata, ha nem veszik fel, ezt nem értem ebbe a rohadt világban! Hirdetik az állásokat, ahová 1-2 esetleg több év tapasztalat kell, de hogy legyen valakinek, ha nem talál munkát, mert mindenhol ez a kritérium?!
2012. jan. 12. 22:01
 9/17 anonim ***** válasza:
86%
Ez a "költői kérdés" amelyre senki nem tudja a választ.
2012. jan. 12. 22:11
 10/17 anonim ***** válasza:
42%

Ez azért van, mert, mint az "Ember fia" című filmben, az emberiség hivatalosan meddő lett, és csak 30 éven felettiek léteznek, a többiek nem.

Ha mégse így lenne, az csak valami statisztikai hiba eredménye lehet.

2012. jan. 12. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!