Szerintetek jó kategóriába vagyok besorolva?
2003. szeptember 28. óta dolgozom jelenlegi munkahelyemen egy szociális intézményben közalkalmazottként. 2009. augusztusáig - amíg tgyás-ra nem mentem - titkárnői munkakörben voltam E/5 besorolásban. 2009. szeptember 30-án megszületett a kisfiam. A gyed lelelte után ez év október 01-től visszamentem dolgozni, ám mivel az eredeti munkaköröm megszűnt, segédápolóként dolgozom A/1-es besorolásban, tehát minimálbérért.
Az egyik kolléganőm "bogarat ültetett a fülembe", hogy hogyhogy nem A/5-ben vagyok, hiszem a közalkalmazotti jogviszonyom már 2003. óta, a munkaviszony létesítése óta tart, tehát nem sorolhattak volna vissza a munkakör váltás ellenére sem A/1-be. Azt tudom, hogy ehhez a munkakörhöz nem szükséges érettségi, meg a felsőfokú ügyintéző-titkárival is mehetek a sunyiba, sőt semmilyen végzettség sem kell, de valóban jogos, hogy ennyire visszasoroltak?
Válaszaitokat előre is köszi, azok ismeretében jobban tudnék érvelni a munkaügyön, illetve a telephelyvezetőnknél.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!