Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha kapnátok egy álláslehetőség...

Ha kapnátok egy álláslehetőséget, amivel nagyon jól tudnátok keresni, kiköltöznétek cserébe a családdal Amerikába?

Figyelt kérdés
Forintban átszámolva kb. havi 5-600ezer.
2012. jan. 4. 21:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

ma 21:40

az élelmiszer és minden olcsóbb és szerintem még ha a lakás bérlés drágább még akkor is jobban él mint itthon és arról nem beszélve hogy jöhet közben jobb lehetőség...amúgy 600 ezer ft az kb olyan 2000 dolcsi körül van ami nem rossz szerintem..

2012. jan. 4. 21:45
 12/19 A kérdező kommentje:
Főleg arra vagyok kíváncsi, hogy ha az egész családdal mennétek ki, akkor nagy valószínűséggel pár évre a közeli ismerősökkel, barátokkal a személyes találkozás megszűnne, nem igazán lennének magyarul beszélők az utcán, teljesen idegen környezet, új életforma. Én inkább erről az oldalról közelíteném meg a kérdést.
2012. jan. 4. 21:45
 13/19 anonim ***** válasza:

ma 21:45

ez emberre válogatja...valaki él hal amerikáért valakinek pedig szó szerint hányingere van tőle...erre csak akkor tudnák válaszolni ha már jártam volna ott vagy éltem volna ott egy keveset..

2012. jan. 4. 21:47
 14/19 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem Magyarországon kívül nincs még egy olyan hülye, elcseszett ország, ahol tárt karokkal fogadnák a bevándorlókat...

Igen, Magyarországon BÁRKI kaphat BÁRMILYEN szociális juttatást, gyest, családi pótlékot, BÁRMIT, ha van magyarországi bejegyzett LAKCÍME. Az állampolgárság a kutyát se érdekli. Akár olyan kínaiak is kaphatnak, akik "most szálltak ki a csónakból", aztán bejelentkeztek valami szükséglakásba a kínai tulaj engedélyével, ahol 35 kínai él együtt. Mindig mondom, hogy Magyarország a leghülyébb állam a világon.

De nem hiszem, hogy nálunk normálisabb országban is így megy ez. Normális államokban, pláne az USAban, nyilván állampolgársághoz kötik a szociális, meg egyéb juttatásokat (és a Zöld Kártya, amit esetleg megszerezhetsz, még messze nem jelenti azt, hogy állampolgár vagy!).

A hazánkban szokásos munkanélküli segélyt, meg azt, hogy ellátnak akkor is, ha nincs egészségbiztosításod, na azt is felejtsd el.

És az ottani polgárok se fognak a hazánkban szokásos módon összekacsintani veled, ha esetleg nem fizetsz valamilyen adót, vagy járulékot.

Az ő szóhasználatuk szerint "fuckin' illegal" leszel, ami kb. a magyar "mocskos cigány" megfelelője.

2012. jan. 4. 22:15
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó! Szerintem a kérdés csak egy kitaláció, szval a kérdező feltette, hogy ha minden feltétel adott lenne, mennénk -e. Szerintem mindenki tudja, h nem olyan egyszerű ott a munkavállalás és társai.
2012. jan. 4. 22:20
 16/19 anonim ***** válasza:

"Szerintem mindenki tudja, h nem olyan egyszerű ott a munkavállalás és társai."

Ebben azért nem vagyok olyan biztos, pláne a válság után életre kapott magyar "munkaközvetítő" cégek hirdetései után, akik szerint pl. "az egészségbiztosítás csak egy extra, a legtöbb munkavállalónak nincs is".

Hát persze.

A mexikói menekülteknek.

Na, ez lesz a szint, amivel versenyezniük kell a legtöbb "ígéret földjére" kivándorló magyar munkavállalónak. Mert ha túl sokat kér, arra az lesz a válasz, hogy "dehát ennyiért már inkább megéri mexikói szobalányt alkalmaznunk, még akkor is, ha pár vendég inkább szereti az európai munkavállalót.."

Aki meg képzett, és képes a szakképzettségének megfelelő munkát szerezni is külföldön, az meg nem itt kérdezget.

2012. jan. 4. 22:30
 17/19 anonim ***** válasza:
A mostani munkámmal 1 év után elég nagy rá az esély, hogy ennyit fogok keresni, meg amúgy is én itt érzem jól magam magyarok között, ismerősök között, nem akarok elmenni.
2012. jan. 4. 23:23
 18/19 anonim ***** válasza:

Nyelvtudás, álláslehetőség, legális papírok. Ha ez a három megvan, akkor menj. Családdal is. Ha nem jön össze, akkor vissza lehet jönni, és így nem kell azon itthon aggódni, hogy mi lett volna ha...

De: 5-600.000 Ft másra ad lehetőséget Californiában és mást jelent pl. South Carolinában.

2012. jan. 5. 10:21
 19/19 tigress válasza:

De még mennyire! Pakold a családot, és ne halogasd az időt!

És ha találtok nekem is egy állást kint, írd meg, és jövünk mi is erősítésnek :D

2012. jún. 6. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!