Mi történik ha pár hónap után váltok munkahelyet pályakezdőként?
Szóval nemsokára megkapom a diplomám...Mivel vidéki vagyok úgy döntöttem, hogy először itt keresek állást és ha találok akkor elfogadom. Emellett folyamatosan keresek Bp-en is és ha itt vidéken találok, ettől függetlenül folytatom a keresést Bp-n (netes jelentkezés, interjúk stb..). Mindenképp Bp-en szeretnék dolgozni, de felköltözni nem fogok látatlanba, csak akkor ha már biztos hogy kapok ott munkát, tehát a cég alkalmaz.
Tehát tegyük fel ah vidéken találok állást elkezdek dolgozni és 3 hónapra rá egy Bp-i cég úgy dönt hogy alkalmazna akkor csak besétálok az addigi munkahelyemre, felmondok és kész? Nem lehet ebből semmi hátrányom?
Mivel pályakezdő vagyok semmilyen munkavállalással kapcsolatos tapasztalatom nincs. Aki okoskodni szeretne az kérem ne itt tegye....
Ott a felmondási idő. Attól függ milyen munkaszerződésed van. Ha nem vagy bejelentve akkor besétálhatsz aztán vagy kifizet a főnököd vagy nem.
Ha be vagy jelentve akkor bizony igényelheti a pár hét felmondást,vagy kiveszed a szabidat, de úgy tudom van rendkívüli felmondás is az valamiféle anyagi szankcióval járhat ebben már nem vagyok járatos. Arra azonban ügyelj, hogy az új helyeden meglegyen a munkaszerződés különben két szék közül a földre eshetsz.
Próbaidő alatt bármelyik fél azonnali hatállyal felmondhat (a munkavállaló, azaz te is)
A próbaidő letelte után határozatlan idejű szerződés esetén munkavállalói felmondásnál 1 hónap felmondási idő van, aminek az ideje alatt a munkáltató nem köteles felmenteni a munkavégzés alól.
Rendkívüli felmondással azonnali hatállyal megszüntethető a munkaviszony, de ezzel csak alapos indokkal szüntetheted meg a munkaviszonyod (nem azzal, hogy találtál jobb munkahelyet, hanem pl. biztonsági felszerelést igénylő munkakörben biztonsági felszerelés nélkül dolgoztatnak; ezt hitelt érdemlően bizonyítanod kell)
Továbbá abba belegondoltál, hogyha behívnak egy hónapban tegyük fel 10 helyre interjúzni Pestre miközben már vidéken dolgozol hogy fogsz elmenni az interjúkra?
Próbaidő alatt nincs szabi általában, azt meg nem néznék jó szemmel, ha elkéred magad egy másik állásinterjúra...
Nem gondoltam bele.....
Próbaidő alatt nyilván nem mennék. Kibírnám azt az 1-2-3 hónapot.
Habár eléggé versenyképes szakon végeztem (mérnöki) azért azt nem gondolom, hogy egy hónapban 10 helyre kellene mennem legfeljebb 4-5-re.
Próbaidő után (amikor már normális szerződésem van) meg már tök mindegy hogy hogy nézik nem?
Hát mindegy, hogy hogy nézik max. ne számíts prémiumra, ne számíts arra, hogy "jófej" lesz a vezetőség és bármikor kiveheted a szabidat, stb...
Nagyon sokféleképpen tudnak ám sz0patni teljesen legálisan is. Pl. a szabadságodnak csak egy részével rendelkezel szabadon, a másik részét nem veheted ki amikor csak jólesik, egyeztetni kell a céggel. És ha nem engedik akkor megszívtad.
Ha én megtudnám egy alkalmazottamról, hogy kifelé kacsingat akkor minden jóindulatom elfogyna azonnal felé, annyi szent...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!