Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Németországba költözés....

Németországba költözés. Lehetetlen?

Figyelt kérdés
Idegen nyelvet nem beszélő édesanya és 17 éves lánya (német középszint) Németországba költözne. Nincs ismerős, rokon. Lehetséges így kijutni? Munkát találni és ha igen milyet? Megélni? Tapasztalatot, vagy információt a megélhetésről, költségekről, kiadásokról. Köszönöm.
2011. dec. 15. 17:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
nyelvtudás nélkül szinte esélytelen. csak akkor lenne valami esély ha valaki szerezne neked munkát. de ha te kimész nyelvtudás nélkül hogy fogsz nekiállni munkát keresni? interjúkhoz kell a német nyelv legalább alapfokon. mi már 2 éve élünk itt, a férjem dolgozik én itthon vagyok. mondjuk mi a fővárosban élünk, errefelé még rosszabb a helyzet munkaszerzés szempontjából. egy takarítói vagy gyárimunkás fizetésből(mivel nyelvtudásod nincs ennél jobbat nem fogsz találni) nem lesz könnyű itt sem megélni, gondolom a lányod még tanul.
2011. dec. 15. 17:54
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen, harmadikos gimnáziumban, DSD nyelvvizsgára készül. Érettségiznie kellene év végén és jövőre. A takarítói munka nem gond, csak meg lehessen belőle élni.. Igazából azt sem tudom, melyik városban lenne érdemes körülnézni.
2011. dec. 15. 17:59
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Az a minimum, hogy megértsd, mit kell csinálni a munkahelyen, ha valami gondod van, el kell tudni mondani, munkát keresni sem lehet úgy, hogy nem érted, mi a feladat. Oké, hogy takarítasz, de hogy keresel munkát? Hogy bérelsz lakást? Hogy íratod be a lányodat iskolába? Hogy mész orvoshoz, hogy intézed el magadnak a biztosítást, stb.?

Mellesleg munkahely nélkül nem kapsz lakást, viszont bejelentett lakcím nélkül nem vállalhatsz munkát, szóval nem egyszerű. Hacsak nem magyar cégen keresztül jössz ki dolgozni.

2011. dec. 15. 18:15
 4/8 anonim ***** válasza:

Nyelvtudás nélkül csak akkor esélyes, ha van ott családtag, barát, ismerős aki szerez neked olyan munkát, ami nem igényel nyelvtudást, de egy minimális szintre azért így is el kell jutni. Még esetleg úgy van esély, ha magyar vállalkozó visz ki embereket konkrét munkákra, akkor sem kell a nyelvtudás, bár ezek inkább férfiaknak való szakmunkák szoktak lenni, de ilyen esetben a lányodat nem tudod vinni, csak ha hosszútávú a munka. Egyik rokonom így volt kint néhány éve, neki úgy nagyon jó volt, de az gyári munka volt férfiaknak.

Ezen kívül hallottam még olyan panzióról vagy szállodáról Bajorországban, ahol ha jól tudom a tulajdonos és szinte az egész személyzet magyar, nem tudom a nevét, esetleg itt még nem lehetne érdeklődni, a konyhai munkához vagy a takarításhoz nem kell nyelv, ha a főnököd magyar.

Remélem tudtam segíteni.

2011. dec. 15. 18:21
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen, nagyon köszönöm. Utána nézek mindenképp. Igazából csak egy ötlet, hogy mi lenne ha.. A lányom is szívesen élne kint, és az itthoni körülményeket tekintve, én is. Neki kéne látnom nyelvet tanulni, úgy érzem..:) Köszönöm a segítséget!
2011. dec. 15. 18:25
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én pár éve semmi angol nyelvtudással kimentem Angliába a 16,5 éves fiammal együtt a páromhoz.

Naivan azt hittem,hogy aki akar az tudni fog dolgozni.

Naivan elhittem azt a pletykát,hogy angolok utálnak takarítani,és mosogatni,így ők sosem vállalnak be ilyen melókat.Oda meg úgysem várják el az angol tudást.Én ilyen információkkal indultam neki..Itt kint ért is a meglepetés.Kiderült,hogy bizony nem minden angol él jól,és itt kint is vannak"csóró" angolok akik akár takarítani is elmennek,csak fizetést kapjanak..Kiderült,hogy a mosogatáshoz is elvárnak valamennyi angol tudást.Akárhová mentem állásügyben,mindenhol azt mondták,hogy előbb tanuljak angolul,utána keressem fel őket.Több mint 1 évig nem kaptam melót..A fiam bár tanult iskolában angol nyelvet(középszintű vizsgát is letette) jó darabig csak pislogott,mert nagyon sokat nem értett..(na igen,a szleng szavakat nem tanítják)Beült az iskolapadba,és fejlesztette tovább magát.De dolgozni suli mellett nem tudott(és nem is vártam el tőle,hogy dolgozzon..) Így csak azért tudtunk maradni,mert a párom jól beszéli a nyelvet,és nagyon jó munkahelye van,jó fizetéssel..

Ezért én tapasztalatból mondom,hogy teljesen mindegy hogy Anglia vagy Németország, nyelvtudás nélkül semmi esélyed nem lesz..

2011. dec. 15. 18:44
 7/8 A kérdező kommentje:
Lányom érettségi után ki akar menni, vagy egy évre vagy kiköltözni, még nem tudja, de lehet hogy addig nekem is nyelvet kéne tanulnom és ki tudnánk menni együtt. Kb. másfél év, az alatt meg lehet annyira tanulni, hogy kint boldoguljak?
2011. dec. 15. 19:04
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
beiratkozol egy intenzív nyelvtanfolyamra valami normális suliban 3 hónapot jársz minimum, majd 3 hónapot magántanárhoz - a 6. hónap végére bőven meglesz a szükséges nyelvtudás, a 3. hónap végére meg lesz elegendő, hogy elkezdhess munkát keresni
2011. dec. 15. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!