Elvállaljam a munkát ilyen feltételekkel?
A párom anyukája ajánlotta, hogy menjek el asszisztensnek mellé, hat órában. Egyetemista vagyok, a munka pont a vizsgaidőszakban kezdődne, viszont a következő félévben már csak néhány órám lesz, meg szakmai gyakorlat, meg szakdolgozatírás.
A jövedelmem most annyi, amennyiből aligéppen megélek, extra dolgokra, pl. új ruha, nem telik belőle.
Tegnap tudtam meg, hogy apukámat valószínű elbocsátják a munkahelyéről, viszont ha megszűnik a tőle kapott apanázsom, csak az ösztöndíj nem elég a megélhetésre. De ez még nem biztos, az is lehet, hogy maradhat, sajna köztisztviselő, ezért nem a munkája számít, hanem hogy az aktuális polgármesternek szimpatikus-e.
Ahol most végzek gyakorlatot, ott a gyakorlatvezető elégedett velem, és szeretne felvenni, nekem is jó lenne, mert ugye szakmai munka, a későbbiekben sokat segítene az elhelyezkedésben, viszont az igazgató még nem tudja, lesz-e rá keret, hogy felvegyenek. Ha igen, akkor valószínűleg felvenne.
A párommal eléggé megroggyant már a kapcsolatunk, én szeretnék kilépni belőle, de együtt élünk, tehát akkor el kéne költöznöm. Viszont mivel a jövedelmem alig elég a megélhetésre, nem tudok félretenni annyit, hogy kifizessem egy albérlet kaucióját.
Ha elkezdenék dolgozni, akkor valószínűleg néhány hónap múlva le tudnék lépni, no de ha az anyukája asszisztense vagyok, az nem jól venné ki magát.
Igazság szerint én nem szeretnék az anyukájával dolgozni, ismerem már, és nem könnyítené meg az életem. Viszont ha apukám kirúgják, a mostani helyre meg nem vesznek fel, akkor elég nagy bajba kerülök. Ha elkezdem anyukájánál a munkát, és kiderül, hogy a mostani helyemre fel tudnak venni, akkor elszúrtam egy tök jó lehetőséget. Azt meg mégsem tehetem meg a kedves mamával, hogy egy hónap után lelépek.
Segítsetek kérlek, ma vagy legkésőbb holnap kéne választ adnom, de nem tudok dönteni. Annyira sok tényező van és mind bizonytalan, teljesen kétségbe vagyok esve :(
Ha nem szeretnél menni , ne menj, az sosem szül jót hogyha olyat csinálsz amit nem szeretsz! Te magad is írtad hogy nem könnyítené meg a helyzeted ha az anyósoddal dolgoznál, akkor viszont nincs min gondolkozni!
Biztos nehéz a helyzeted, és mint írtad az apukádé is, de ami nem történt meg azt ne tedd megtörténtté, előbb várd meg hogy megtörténik e és utánna cselekedj, mert ha nem rugják ki akkor meg belementél egy hülyeségbe, ha meg kirugják, akkor az éppen aktuális lehetőségekből válogass is ráérsz válogatni, lehet addigra kapsz más lehetőséget is.
De amugy hallgass a megérzéseidre, ha te a gyakorlatvezetődnél jól érzed magad maradj ott, még ha ugy is alakul, hogy végül nem vesznek fel oda, mert azért az jó tapasztalatszerzés lenne, ha meg van tapasztalatod könnyebben találsz munkát is szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!