Jelentkezni szeretnék egy állásra, küldeni kell önéletrajzot e-mailben. De mit írjak az e-mail szövegeként? (bővebben lent)
Ez csak egy példa. Én így szoktam, hozzáteszem sikerrel.
Tisztelt Hirdető! /ha nincs név/
Az /itt és itt talált álláshirdetésre reagálva, a mellékletben ezúton küldöm Önnek szakmai önéletrajzomat /ezen pozíció/ betöltésének érdekében.
A mielőbbi személyes találkozás reményében tisztelettel:
E-mailben általában motivációs levelet is szoktak írni. Ami azt jelenti, hogy leírod, hogy miért ragadta meg az érdeklődésedet ez a hirdetés, és miért gondolod, hogy te lehetsz erre az ideális jelölt. Ebben esetleg ismét kiemelheted az erre vonatkozó iskoláidat/tapasztalatodat. Ha sok ezer jelentkező lesz, végig sem olvassák az összes önéletrajzot. Viszont így felhívhatod magadra a figyelmet.
Ha ennek sem lesz hatása, ne keseredj el, ha 1 darab pozíciót hirdettek meg, akkor az már úgyis rég elkelt, vagy protekcióssal töltik be.
Lehet kapni az álláskeresésről könyveket, érdemes egyet beszerezni. Mert az interjúkon egy csomó baromságot kérdeznek, amit a HR-esek tanulnak a főiskolán. Pl. sorold fel 3 rossz tulajdonságodat. (Ezzel eleinte engem mindig megfogtak.) Na, nem mintha ezzel fel lehetne mérni, hogy te vagy-e a megfelelő jelölt, de ugye a HR főiskolán is ki kell tölteni valamivel az időt.
A belinkelt oldalon az állásinterjúval kapcsolatban is találsz ötleteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!