3 hónapos terhes vagyok és azt szeretné, tudni, hogy milyen módon tudnám ott hagyni a munka helyem, ugyan is fizikai munkát végzek és féltem a babát? Két év alatt a 365 nap munkaviszonyom meg van. Ki fizetni utánam a tb-t ha ott hagyom a munkahelyem?
Miért nem mész táppénzre?
Egyébként azt hiszem, elmehetsz munkanélkülire is, ha felmondasz, és akkor is biztosított leszel, de azt nem tudom megmondani, hogy a későbbi ellátmányok szempontjából melyik verzióval járnál jobban...
Amúgy gratulálok a babához!
fel ne mondj!!!!!!!!!!!!!! mielőtt bármit csinálsz beszélj egy ügyvéddel!!!!!! jogiforum.hu-n kérj tanácsot első körben!
Véleményem szerint ez a járható út, de nem vagyok ügyvéd:
menj el az üzemorvoshoz és beszéld meg vele, hogy nyilvánítson a munkakörre alkalmatlannak (ehhez kéne vinni az orvosodtól igazolást) - utána kérd a főnökséget, hogy biztosítsanak neked másik munkakört vagy ha nem tudnak, akkor fizessék az állásidődet!
vagy az orvosod vegyen betegállományba, de ehhez kell indok is
ha felmondasz, akkor bukod a gyedet, a tb-t magadnak kell fizetni és nem lesz állásod sem, ahová vissza tudnál menni
Mond meg a dokinak, hogy fizikai munkát végzel és felvesz veszélyeztetett terhesnek. Én is az voltam. Én azt javaslom, hogy előbb a dokival beszélj, mert a mai világban nem lehet biztos az ember benne, hogy nem találnak-e valami ürügyet, hogy elküldjenek, mielőtt a dokid felvenne táppénzre.
Igaz, hogy a táppénz kevesebb, viszont a TGYÁS megállapításánál jövedelemként azt az összeget veszik figyelembe, amely után egészségbiztosítási járulék fizetésére kötelezett volt a dolgozó. A táppénzből nem vonnak egészségbiztosítási járulékot, így a TGYÁS alapja a fizetésed lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!