Szakma vagy diploma?

Figyelt kérdés
Hazai és külföldi terep egyaránt érdekel.
2011. nov. 21. 18:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Először szakma, aztán ráépülő diploma.

Pl. fodrász szakma és később szakoktaói végzettség

2011. nov. 21. 18:36
 2/7 anonim ***** válasza:
61%
Hacsak nem valami keresett diplomád van(pl mérnök informatikus), akkor szakma mindenképp, sokkal többre lehet menni, és jobban is keresel szakmával.
2011. nov. 21. 19:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mit szeretnél csinálni. Azért átlagban még mindig a diplomások között alacsonyabb a munkanélküliség és magasabbak a bérek. Persze van néhány felkapott szakma, amivel jobbak az esélyeid, mint egy gagyi diplomával, de ez csak kevesekre igaz. És olyan szakmát meg nem tudsz mondani, ahol 300 nettó a kezdő fizetés, mint pl. egy villamosmérnöknél.

A legoptimálisabb mindenképp, ha megtalálod a számodra szimpatikus területet, és ott szerzel szakmát, aztán diplomát.

2011. nov. 22. 11:24
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Minél több diploma ÉS minél több szakma. Tapasztalataim szerint megéri több lábon állni. Ráadásul nem is a ráépülő diploma a legjobb, hanem ha több különböző területen is el tudsz helyezkedni. Van olyan munkahely, ahol meg külön jó, ha számos dologhoz értesz. Nekem is eddig csak előnyöm származott abból, hogy jogi és közgazdasági egyetemi diplomám is van. De végeztem mellette idegenvezetői tanfolyamot is.
2011. nov. 22. 12:48
 5/7 anonim ***** válasza:

"És olyan szakmát meg nem tudsz mondani, ahol 300 nettó a kezdő fizetés, mint pl. egy villamosmérnöknél. "

Te meg nem tudsz olyan villamosmérnököt mondani, akinek netto 300 volt a kezdő fizetése. Tovább megyek, még bruttóba se!

Egyébként egy igazi jó diplomát érdemes megcsinálni. Főleg mérnök szakok. De abban is jónak kell lenned, a papírt megszerezni nem elég. Egyébként meg egy jó szakmával is nagyon jól lehet keresni. De persze ez alatt nem fodrászt, vagy hasonlót értek. De például kovács mesterség jól jövedelmező lehet. Egy közepes hosszúságú kovácsoltvas kerítésért 2 misi is fizetnek. Abból alaphangon meg marad több mint 500 ezer, és átlagban 1-t meg lehet csinálni egy hónapban. Persze ez csak durva becslés. Sok hasonló szakma van. Hiány szakmát keress. Sok kétkezi mesterségből nincs megfelelő szakember (villanyszerelő, kűműves, tető ács, stb).

2011. dec. 8. 20:26
 6/7 A kérdező kommentje:
Lány vagyok, az ilyen jellegű fizikai munka nem biztos, hogy nekem való.:)
2011. dec. 9. 15:02
 7/7 anonim ***** válasza:
huhh, hát a női meló témában nem vagyok otthon... Én pasi vagyok, csak ilyenekben gondolkodom. :) De például méhészkedni egy nő is tud. Esetleg szakács, de komoly szinten (persze csak ha van hozzá tehetséged. Ehh, nehéz ügy, de ha elengeded a fantáziád, és végig gondolod miben vagy jó, meg mit szeretsz, akkor biztos kitalálsz valami jót. :)
2011. dec. 9. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!