Állásinterjún totális beégés! Van esélyem a 2. körre?
Kevés az információ a válaszhoz.
Ha azt kérdezték, hogy mi Magyarország államformája, vagy ki az amerikai elnök, és te nem tudtad, akkor szerintem ne számíts semmi jóra.
Ha a pí 16. számjegyét kérdezték, és nem tudtad, akkor gondolom ez nem gátol meg abban, hogy visszahívjanak.
Attól is függ, mennyire veszik figyelembe, hogy leblokkoltál.
Sosem felejtem el az egyik legelső vizsgámat az egyetemen. (Jog, első félév, az ember, mire vizsgára ment, azt se tudta, fiú-e vagy lány...)
A Római Szerződés nem jutott eszembe (már a neve), és a tanár gondolta, hogy jó fej lesz, és segít. Megkérdezte, hogy hol a Colosseum, hátha arról eszembe jut. Én hirtelen annyira leblokkoltam ("Jesszus, hogy jön ez ide? Valami, amit nem tanultam meg? A Colosseum története is kellett volna? Mi köze a joghoz?...") Csak meredtem magam elé, biztos marha ciki volt, de azt sem vettem észre. A tanár erre: "Mi Olaszország fővárosa?" - na, ezt a kérdést már nem is hallottam, csak utólag mesélték, hogy feltette. Persze nem válaszoltam. :D
Utána megkérdezte a nevemet, és arra sem...
Természetesen nem vagyok annyira hülye, hogy ne tudnám ezeket a dolgokat, de ott, akkor teljesen leblokkoltam, mintha kikapcsolták volna az agyamat. Soha előtte, se utána nem éreztem ilyet. Mondanom sem kell, hogy nem sikerült a vizsga. :P
Na de ettől függetlenül legközelebb teljesen jó volt, és soha többet ilyen leblokkolásom nem volt szerencsére. A vizsga stresszhelyzete (ez állásinterjúra is igaz) produkál olyan dolgokat, amire az ember nem számít.
Nem voltál felkészülve ezekre a kérdésekre, és valószínűleg bepánikoltál már az elsőnél, mikor nem jutott eszedbe a válasz. Ilyenkor a többi kérdés már csak olaj a tűzre, mert még mindig az elsőn is gondolkodik az ember...
Reméljük, ezzel tisztában voltak a kérdezők is, és nem hiszik, hogy tényleg nem tudod ezeket a dolgokat.
Ha viszont mégis, és nem hívnak vissza, akkor is tanulság, hogy ilyen is van, nem szabad megijedni. Szerintem veled sem lesz többet ilyen, ez egyszer fordul csak elő. :) Nem csak neked, nem csak nekem... Másnak is volt ilyen, több ember mesélt hasonlót. A végén mindenki megoldotta a dolgokat, neked is menni fog a következő interjú! :)
Utolsó, nagyon köszi, ez megnyugtatott. Lesz, ami lesz. De egyszerűen el sem hiszem, ha nem velem történik.
De megtanultam a válaszokat az összes kérdésre, amit nem tudtam... Párom azzal vigasztal, lehet behívnak 2. körre és újra megkérdezik, hogy tanulok-e az esetből... Nagyon remélem.
Huhh, hát ígérem írni fogok, mi lett az eredmény.
Drukkolok! :) Tényleg írj majd!
De, mint látod, nem csak veled fordul elő! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!