Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkanélküliek! Milyen érzés,...

Munkanélküliek! Milyen érzés, hogy jön a mikulás, karácsony, szilveszter, újév és nektek nincs se munkátok se pénzetek?

Figyelt kérdés
Én is munkanélküli vagyok, és kíváncsi vagyok, hogy a többi munkanélküli hogyan éli meg azt, hogy nincs munka, nincs pénz közbe jönnek az ünnepek ajándékokat kellene vásárolni valamint élelmiszereket az ünnepekre. Milyen felfogással lehet túlvészelni ezt az ünnepi időszakot egy munkanélkülinek? Ilyenkor az ünnepek során megnő az öngyilkosok száma is, köztük sok a munkanélküli fiatal és öreg. Mit üzentek nekik, lelkileg, hogyan éljék túl a pénztelenséget az ünnepi forgatagban?
2011. nov. 16. 11:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát... megvolt a belso egyensulyom, amig nem bantottak amiatt, hogy ebben a helyzetben vagyok....

Nyilvánosan rossz híremet keltik az Interneten, napok óta rágalmaz 2 idősebb nő, hogy én rajtuk élősködöm, mert nem fizetek adót, és az ő adójukból veszek fel támogatásokat, ezért szégyelljem magam. Napok óta szidalmaznak nyilvánosan az IWIW oldalon, amiért segélyekre szorulok! Azt a 28500 Ft-ot kérik rajtam számon, amit segélyként havonta kapok.

Avval rágalmaznak, hogy DIREKT (!!!???) nem dolgozom, pedig megtehetném, DIREKT növelem az adósságaimat, pedig nem vagyok erre rászorulva szerintük. Ja, és hogy ráadasul hazudok a helyzetemről, biztosan felvet a pénz, és csak dicsekszem (????!!!) avval, hogy nincs munkám.

Nem követnek el bűncselekményt avval, hogy valakit az anyagi kiszolgáltatottsága miatt bántalmaznak nyilvánosan??

Nem bűncselekmény minden valós alap nélkül hazugnak kihirdetni engem nyilvánosság előtt 50-60 ízben?

Mit kéne tennem?

Elviselhetetlen fajdalmat okoz a viselkedésuk!

Fiatal nő vagyok, egyedülálló, többdiplomás, tartósan munkanélküli, család, rokonok, támogatók nélkül.

Egyáltalán hogyan védjem meg magam?

Egyáltalán honnan merítsek erőt egy szál magam ilyen aljas támadás kivédéséhez, érzelmi feldolgozásához?

Már régebb óta az öngyilkosságon gondolkodom érzelmileg és idegileg túlterhelt helyzetemben, most ez a hatalmas fajdalom, amit ők okoznak, feltette az i-re a pontot.

2011. nov. 20. 05:58
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Legjobb, ha nem foglalkozol velük, hanem inkább a munkakeresésre koncentrálsz, mert hosszú távon az visz előre, nem pedig egy hosszadalmas pereskedés.

Ilyen ostoba embereket... Nem érdemlik meg, hogy idegesítsd magad rajtuk. Ne félj, lesznek ők is segítségre szorulva: betegállomány, munkanélküliség bármikor jöhet nekik is, nyugdíj is ilyesmi...

Kitartást, és drukkolok, hogy kapj munkát!

2011. nov. 20. 10:17
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Köszönom, hogy vigasztalsz.
2011. nov. 29. 16:28
 14/18 anonim ***** válasza:
51%

Mi ugyan nem vagyunk munkanélküliek, és szerencsés anyagi helyzetünknek köszönhetően a nélkülözést hírből sem ismerjük, de karácsonykor közmegegyezéssel mindenki mindenkitől csak apróságot kap. A maximum, amit egy ajándékra költünk, 2000 Ft. (A család 6 tagú). Ez lehet csoki, egy üveg bor, egy pár kesztyű, egy üveg saját eltevésű lekvár, egy saját fotókkal készült kisnaptár, bármi, ami egyszerű és nem drága. Nem vagyunk vallásosak, a karácsonynak egyházi tartalma nincs. Ilyenkor egyszerűen együtt vagyunk és főzünk együtt egy jót.:-)

Nem azért egyeztünk meg így, mert irigyek vagyunk, hanem azért, mert NEM akarjuk, hogy a karácsony a pénzköltésről szóljon.

2011. dec. 19. 00:45
 15/18 anonim válasza:
100%

Na,ezt a mindenkori kormánytól kellene megkérdezni,mert már csak vegetálunk évek óta...!

MÁR hétköznapokon sem telik semmire, nemcsak ünnepnapokon...!

2012. ápr. 2. 14:04
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Leszärom az ünnepeket, mert nincs senkim, akim meg van (1 ember, a párom), az meg leszärja, mennyiért mit veszek neki, az a fontos, hogy jól érezzük magunkat. Ünnepekkor kirándulunk, zenét hallgatunk, bulizunk otthon, és leszärjuk, hogy csórók vagyunk! Már évek óta nem vettünk senkinek semmi ajándékot.

Sajnálom azokat, akik ekkora kényszert éreznek, hogy ilyenkor vásároljanak, pusztán mert a boltosok kitalálták, hogy minden szär ünnepre vásárolni kell tőlük egy rakat haszontalan, túlárazott hülyeséget.

24/N

2012. júl. 30. 06:29
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Na, ezért nem kell ilyen szenny oldalakra regisztrálni, mint az IWIW meg a fészbúk!
2012. júl. 30. 06:31
 18/18 anonim ***** válasza:
11. válaszoló, mi történt azóta? Remélem, jól vagy és találtál munkát.
2012. dec. 28. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!