Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ügyvédnek, vagy orvosnak csak...

Ügyvédnek, vagy orvosnak csak akkor érdemes elmenni, ha nagy az ismeretségünk?

Figyelt kérdés
Sokan azt mondják,ez az a két szakma,ahol muszáj az ismeretség,mert az nélkül semmire se mennénk ezekben a szakmákban.
2011. okt. 21. 17:45
 1/7 anonim ***** válasza:
85%

Ez hülyeség.

Jó orvoshoz megyek, nem olyanhoz, akit mindenki ismer.

Szerintem pont ez a két helyzet az, aminél nem számít ki az,csak legyen jó.

2011. okt. 21. 17:46
 2/7 anonim válasza:
100%

Van egy orvos akit sokan ismernek: Hannibal Lechter

Elmennél hozzá?

2011. okt. 21. 17:49
 3/7 anonim ***** válasza:
50%

Én jogászként végeztem.

Ebből semmi nem igaz.2-3 éves egyetemisták pikk-pakk(legalábbis Budapesten tudom, máshol nem tudom hogy megy) el tudnak helyezkedni gyakornokként.Aprópénzért, lótifuti munkára, de azt akkor nem annak érzed, hanem rácsodálkozol mindenre.Tehát ha nincs kontaktod, teremthetsz, 4-5 évre akár már azt is kijárhatod, hoyg hol dolgozz végzés után.

Ha kicsit több eszem lett volna kimegyek egy évre külföldre, ma már ezeket az ösztöndíjakat abszolút nem nagy kunszt megkapni.Ha jól beszélsz két nyelvet, ebből az egyikből szakmai nyelvizsgád is van, meg még van egy pici eszed is, akkor sose leszel állástalan.

A kontakt ezen a pályán előny, de nem feltétel.

2011. okt. 21. 17:51
 4/7 anonim válasza:
100%

Ha a munkahelyszerzésre gondolsz, az sajnos nem csak erre a szakmára igaz ma Magyarországon, hanem mindre. Jó helyen csak protekcióval lehet elhelyezkedni nagyjából. :P

Ha arra gondolsz, hogy elhelyezkedsz és nem fognak látogatni a betegek mert nem ismernek, akkor szerintem az sem állja meg a helyét, ha jól csinálod, amit csinálsz.

Merthogy én inkább kísérletezek egy új dokival, mint hogy visszamenjek a régihez, aki ezelőtt se tudott segíteni.

2011. okt. 21. 17:52
 5/7 Hailey13 válasza:
81%

jó azért ez nem ennyire egyszerű.

az egy dolog, hogy egyes emberek kihez mennek; nem erről van szó.(mellesleg te is ahhoz mész, akiről hallottál esetleg valami jót, nem csak úgy kísérletezgetsz, gondolom)

itt a munkaszerzésről van szó, nem? és ahhoz kell valamennyire. apám ilyen körökben mozog, és mondta hogy van olyan hogy valaki tökéletesen elvégzi az orvosit, de a professzor rokona akkor is hamarabb kap munkát.

számomra elég elkeserítő, mert én is orvos szeretnék/szerettem volna lenni:/

2011. okt. 21. 17:54
 6/7 anonim ***** válasza:
73%
orvoshiány vagy, így nem, de az ügyvéd az más kérdés, ott azt mondom, tényleg nem mindegy h pl apucinál bojtárkodsz ingyen vagy súlyos pénzeket fizetsz egy idegennek, és itt felmerül a kérdés: a családodnak van annyi pénze h ezt a bojtárkodást finanszírozza?
2011. okt. 21. 17:56
 7/7 anonim ***** válasza:
79%
Az ügyvéd részhez nem tudok hozzászólni, de az orvoshoz igen. Ma Magyarországon bárki kap munkát, akinek orvosi diplomája van, akkora az orvoshiány (vidéken főleg). Viszont az tény, hogy nagyobb klinikákra már be kell dolgozni magad az egyetem alatt.
2011. okt. 21. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!