Ha a munkaadó megkérdi mekkora fizetésre gondolt, mi a jó válasz?
mondják hogy tilos visszakérdezni hogy önök mennyire gondoltak, de konkrét számot sem érdemes mondani. De próbáld meg a legtöbbet kialkudni..
Ti HOGY oldottátok, vagy oldanátok meg?
miért ne kéne konkrét számot mondani?
Mindíg megmondtam mit kérek. Eddig mindíg elfogadták, esetleg kiegészítő juttatásoknál kerestünk kompromisszumot
Kedves előző gondolom azért mert te olyan állásra keresel embert, ahová 100 jelentkező van. Amirőlén beszéltem, az olyan,ahol van 5-10 jelentkező aki meg is felel és közülük választanak. Ott teljesen természetes kérdés a mit kérsz, hiszen senki nem megy el ár alatt dolgozni. Ha nem fizetnek meg,akkor megyek a következő helyre.
rengeteg állás van az én végzettségemhez
Ez szerintem ez olyan dolog, hogy átlag pályakezdőnek (meg tartós munkanélkülinek) kellemetlen ez a kérdés, mert ugye ő annyit kérne amennyit adnak, csak dolgozhasson már (de persze nem is szívesen mond árat, mert úgy általában fogalma sincs, mennyit kérhetne, másrészt meg ha bemondja a minimálbért, akkor meg mindig benne lesz, hogy talán többet is kérhetett volna). Az ilyen emberek azt szeretik, ha a munkaadó elmondja mennyit tudna adni, aztán azt vagy elfogadja, vagy nem.
Aki viszont már jó sok tapasztalattal rendelkezik, esetleg jelenleg is dolgozik valamennyiért, annak sok időt spórol meg, ha már a jelentkezéskor tisztázzák a bérigényt, mert nyilván nem megy el kevesebbért mint amennyit jelenleg is kap, vagy szokott kapni (hacsak egyéb körülmények nincsenek), és akkor nem húzzák egymás idejét a fölösleges körökkel.
A baj szerintem az, hogy a munkaadók úgy általában mindenkit egy kalap alá vesznek, pályakezdőkre erőltetik a bérigény megnevezést, vagy a másik oldalról tapasztalt szakembereket próbálnak etetni többkörös interjúkkal, ahol az istennek se hajlandóak kibökni a konkrét igényt az utolsó kör előtt...
Kis diverzitással meg emberismerettel azért emberibb képet tudnának mutatni a munkaadók szerintem, mert különböző emberek vannak, keresettebb szakmák, meg olyanok is, amivel az ember örül, ha talál valamit, különböző lehetőségek.
Bár ez a megközelítés nem illik bele az amcsiktól lenyúlt végletekig formalizált önéletrajz-mintába, amit már a takarítónőtől is kérnek, lehetőleg jó hosszú motivációs levéllel, hogy mért is akarja napi 16 órában nálunk sikálni a klotyót :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!