Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha a munkaadó megkérdi mekkora...

Ha a munkaadó megkérdi mekkora fizetésre gondolt, mi a jó válasz?

Figyelt kérdés

mondják hogy tilos visszakérdezni hogy önök mennyire gondoltak, de konkrét számot sem érdemes mondani. De próbáld meg a legtöbbet kialkudni..

Ti HOGY oldottátok, vagy oldanátok meg?

2011. okt. 13. 13:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Tőlem megkérdezték mennyit kérek, megmondtam, elfogadták, és kész.
2011. okt. 13. 13:30
 2/7 anonim ***** válasza:

miért ne kéne konkrét számot mondani?

Mindíg megmondtam mit kérek. Eddig mindíg elfogadták, esetleg kiegészítő juttatásoknál kerestünk kompromisszumot

2011. okt. 13. 13:34
 3/7 Man of iron válasza:
53%
Érdekes, én ilyet még soha nem kérdeztem meg a dolgozóktól. Megmondom mennyit adok és vagy elfogadja vagy jön más helyette. Munkaerő van bőven.
2011. okt. 13. 13:47
 4/7 anonim ***** válasza:

Kedves előző gondolom azért mert te olyan állásra keresel embert, ahová 100 jelentkező van. Amirőlén beszéltem, az olyan,ahol van 5-10 jelentkező aki meg is felel és közülük választanak. Ott teljesen természetes kérdés a mit kérsz, hiszen senki nem megy el ár alatt dolgozni. Ha nem fizetnek meg,akkor megyek a következő helyre.

rengeteg állás van az én végzettségemhez

2011. okt. 13. 13:49
 5/7 Man of iron válasza:
69%
Én ezt értem, de amikor egy hölgy nem fogadta el a havi nettó 200 ezret meózásért, akkor rendesen kiakadtam. Vagy fogalmazzunk úgy, nem értettem mi is van.
2011. okt. 13. 13:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy keverte a nettót és a bruttót. Bár akkor jobb is így.
2011. okt. 13. 14:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Ez szerintem ez olyan dolog, hogy átlag pályakezdőnek (meg tartós munkanélkülinek) kellemetlen ez a kérdés, mert ugye ő annyit kérne amennyit adnak, csak dolgozhasson már (de persze nem is szívesen mond árat, mert úgy általában fogalma sincs, mennyit kérhetne, másrészt meg ha bemondja a minimálbért, akkor meg mindig benne lesz, hogy talán többet is kérhetett volna). Az ilyen emberek azt szeretik, ha a munkaadó elmondja mennyit tudna adni, aztán azt vagy elfogadja, vagy nem.

Aki viszont már jó sok tapasztalattal rendelkezik, esetleg jelenleg is dolgozik valamennyiért, annak sok időt spórol meg, ha már a jelentkezéskor tisztázzák a bérigényt, mert nyilván nem megy el kevesebbért mint amennyit jelenleg is kap, vagy szokott kapni (hacsak egyéb körülmények nincsenek), és akkor nem húzzák egymás idejét a fölösleges körökkel.

A baj szerintem az, hogy a munkaadók úgy általában mindenkit egy kalap alá vesznek, pályakezdőkre erőltetik a bérigény megnevezést, vagy a másik oldalról tapasztalt szakembereket próbálnak etetni többkörös interjúkkal, ahol az istennek se hajlandóak kibökni a konkrét igényt az utolsó kör előtt...

Kis diverzitással meg emberismerettel azért emberibb képet tudnának mutatni a munkaadók szerintem, mert különböző emberek vannak, keresettebb szakmák, meg olyanok is, amivel az ember örül, ha talál valamit, különböző lehetőségek.

Bár ez a megközelítés nem illik bele az amcsiktól lenyúlt végletekig formalizált önéletrajz-mintába, amit már a takarítónőtől is kérnek, lehetőleg jó hosszú motivációs levéllel, hogy mért is akarja napi 16 órában nálunk sikálni a klotyót :P

2011. nov. 10. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!