Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Segélyről lenne kérdésem?

Segélyről lenne kérdésem?

Figyelt kérdés

Pályakezdő fiatal vagyok, és a munkaügyi kirendeltségen ajánlották, hogy fogadjam el a RÁT-ot.

A kérdésem az lenne, hogy ha az önkormányzat kitesz valahová, akkor ott 3 hónap közmunkát kell végezni? Ha esetleg nem fogadom el amit ajánlanak, akkor vissza kell téríteni az addig felvett segélyt az önkormányzatnak?

2011. szept. 22. 16:42
 1/8 anonim ***** válasza:
85%

Nem biztos, hogy 3 hónap, lehet, hogy csak egy.Nem kell visszafizetni, de nem folyósítják tovább.

Szomorú, hogy a fiatalok arra járják ki az iskolát, hogy utána közmunkára menjenek megalázó fizetésért :/

2011. szept. 22. 16:48
 2/8 A kérdező kommentje:

Igazad van, és nem csak a megalázó fizetésről van szó, hanem a megalázó munkáról is. Egy volt osztálytársamat diplomával , szerették volna kitenni az utcára faleveleket söprögetni, aztán mikor mondta, hogy köszöni szépen, de nem ezért tanult, akkor megkapta, hogy büdös a munka.

Persze tudjuk, hogy nincs olyan munka ami szégyen lenne, de én megértem az ismerősöm álláspontját is.

Köszönöm a választ.

2011. szept. 22. 16:53
 3/8 anonim ***** válasza:
84%
Nem 3 hónap,hanem 4,és csak napi 4 óra,és a pénz amit közmunkával kapnál az kevesebb mint a segély összege.
2011. szept. 22. 18:01
 4/8 A kérdező kommentje:
Ezt még eddig nem hallottam, csak olyat, hogy 3 hónap vagy 1 hónap, és hogy több pénzt adnak arra az időre, amíg közmunkában vagy. Köszi a te válaszod is.
2011. szept. 22. 18:49
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szeptember 1-től (ismét) változott a törvény.

RÁT már ebben az évben sem volt, BPJ volt, de már megint más a neve (foglalkoztatást helyettesítő támogatás)

Az összege maradt 28500 ft.

A közmunka is változott szeptember 1től.

Már nem kell megadni a minimálbér arányos részét, hanem van külön közmunka bér, ami alacsonyabb.

Az, hogy hány hónap közmunkát kell végezni, önkormányzat függő. a környékünkön van 1-12 havi 8 órás és 1-6 havi 4 órás (van ahol 2, van ahol 3, van ahol 4 hónap 4 órás)

Ha nem fogadod el a közmunkát, az addig kapott segélyt nem kell visszafizetned, de a továbbiakban 1 évre kizárnak az ellátásból.

2011. szept. 23. 07:36
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és most már a 4 órás közmunkára ugyanannyit adnak nettóban, mint a segély (28500)
2011. szept. 23. 07:37
 7/8 anonim ***** válasza:
68%

én most voltam közmunkán 3 hónapos volt havi 32 ezret kaptam napi 4 órát kellett dolgoznom egy hivatalban.

Biztos hogy ki fognak közvetiteni ,mert másfél hónap munka kell ahhoz hogy következő évben is biztosítva legyen a segélyed, akinek nem lesz meg a kb másfél hónap napi 8 órás munka 1 évben az nem fog kapni segélyt sem

ha nem fogadod el akkor nem kell visszatériteni de nem kapod tovább a segélyt és egy jóideig nem is regisztrálhatsz be újra a munkaügyi központba magadra hagynak

2011. szept. 23. 17:07
 8/8 A kérdező kommentje:
Értem, és köszönöm a segítséget.
2011. szept. 23. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!