Segélyről lenne kérdésem?
Pályakezdő fiatal vagyok, és a munkaügyi kirendeltségen ajánlották, hogy fogadjam el a RÁT-ot.
A kérdésem az lenne, hogy ha az önkormányzat kitesz valahová, akkor ott 3 hónap közmunkát kell végezni? Ha esetleg nem fogadom el amit ajánlanak, akkor vissza kell téríteni az addig felvett segélyt az önkormányzatnak?
Nem biztos, hogy 3 hónap, lehet, hogy csak egy.Nem kell visszafizetni, de nem folyósítják tovább.
Szomorú, hogy a fiatalok arra járják ki az iskolát, hogy utána közmunkára menjenek megalázó fizetésért :/
Igazad van, és nem csak a megalázó fizetésről van szó, hanem a megalázó munkáról is. Egy volt osztálytársamat diplomával , szerették volna kitenni az utcára faleveleket söprögetni, aztán mikor mondta, hogy köszöni szépen, de nem ezért tanult, akkor megkapta, hogy büdös a munka.
Persze tudjuk, hogy nincs olyan munka ami szégyen lenne, de én megértem az ismerősöm álláspontját is.
Köszönöm a választ.
Szeptember 1-től (ismét) változott a törvény.
RÁT már ebben az évben sem volt, BPJ volt, de már megint más a neve (foglalkoztatást helyettesítő támogatás)
Az összege maradt 28500 ft.
A közmunka is változott szeptember 1től.
Már nem kell megadni a minimálbér arányos részét, hanem van külön közmunka bér, ami alacsonyabb.
Az, hogy hány hónap közmunkát kell végezni, önkormányzat függő. a környékünkön van 1-12 havi 8 órás és 1-6 havi 4 órás (van ahol 2, van ahol 3, van ahol 4 hónap 4 órás)
Ha nem fogadod el a közmunkát, az addig kapott segélyt nem kell visszafizetned, de a továbbiakban 1 évre kizárnak az ellátásból.
én most voltam közmunkán 3 hónapos volt havi 32 ezret kaptam napi 4 órát kellett dolgoznom egy hivatalban.
Biztos hogy ki fognak közvetiteni ,mert másfél hónap munka kell ahhoz hogy következő évben is biztosítva legyen a segélyed, akinek nem lesz meg a kb másfél hónap napi 8 órás munka 1 évben az nem fog kapni segélyt sem
ha nem fogadod el akkor nem kell visszatériteni de nem kapod tovább a segélyt és egy jóideig nem is regisztrálhatsz be újra a munkaügyi központba magadra hagynak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!