Jogi asszisztens végzettséggel bíróságon írnokként lehet elhelyezkedni?
Figyelt kérdés
2011. szept. 21. 19:47
1/5 anonim válasza:
szerintem igen,de ne vegyél rá mérget mert nem vagyok szakmabeli
2/5 anonim válasza:
Nem, ahhoz jogász végzettség kell.
3/5 anonim válasza:
A 2. válaszadó rosszul tudja, ugyanis bírósági írnokként el lehet helyezkedni jogi asszisztensi végzettséggel, sőt elég hozzá az érettségi és természetesen tudni kell 10 ujjal, vakon gépelni. Sőt a jogi asszisztens már elvégezhet olyan munkát is, amihez egy bírósági írnoknak nincs még jogosultsága.
4/5 anonim válasza:
3. Nem, nem. Ahhoz már főiskolai végzettség szükséges. Szerintem te már ugrottál egy "lépcsőfokot", vagyis az ügyintézőre gondoltál, de ahhoz meg felsőfokú végzettség kell.
Egyébként bíróságon nem számít bele semmit a jogi asszisztensi végzettség/papír.
25L
5/5 anonim válasza:
4: már a jogi asszisztenseknek is felsőfokú végzettségük van, évek óta nem lehet már okj-n tanulni, csak egyetemen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!