12 évesen hogy kereshetek pénzt? L
Ragassz ki cédulát, kutyasétáltatásra. Házon belül, ahol ismernek, hogy kisbabára vigyáznál. Talán anyukád tud szerezni otthon végezhető munkát, pl borítékolás.
Léptesd be anyut az avonba, s te árulod a cuccot a barátnőidnek.
Nyári mezőgazdasági munkát ismerősnél. pl. gyümölcs szedés, kapálás. Mindenképp kell a szüleid vagy rokonaid segítsége, sajnos egyedül nem tudsz szerezni.
Ha van 16 fölötti tesód, rokonod, ő vállalhat diékmunkába szórólapkihordást, és te kihordod.
Mondd el a felnőtt ismerőseidnek, hogy munkárt keresel, és kérd a szüleidet hogy ők is próbáljanak szerezni. vagy a nagyszülők hamarabb.
Olyan jó volt mikor én még gyerek voltam, dolgozhattunk még nyáron, és már hat évesen kerestem pénzt ribizliszedéssel, két könyv árát, s később egyre többet, nyaranta. nagyon jó volt. Ismerős fog segíteni neked.
Az első válaszolónak: "Hivatalosan sehogyan."
A munka törvénykönyve kivételt tesz az előadó- és színművészettel foglalkozó esetekben. Tehát lehet egy hat éves gyermek is színész, előadóművész. Vagyis hivatalosan is tud dolgozni, de csak nagyon konkrétan meghatározott munkakörökben.
Utolsó válaszoló: ha a lehetőséget ismerné a fiatalember, nem kérdezte volna meg,hogy hol kereshetne.Esküszöm nem lapoztam fel a Munka Törvénykönyvét,mielőtt válaszoltam.
Bocsi!Egyébként igazad van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!