Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tennél, ha nem adnák meg...

Mit tennél, ha nem adnák meg a munkaköröddel járó fizetést?

Figyelt kérdés

Majd' 5 hónapja előreléptem pozícióban a munkahelyemen. Ott úgy megy, hogy ez nem jár azonnal magasabb bérrel, van egy 3 hónapos próbaidő. Ez lejárt nekem majdnem két hónapja. Közben szerződést hosszabbítottak (ami a próbaidőn túl esett), szó sem volt benne fizetésemelésről...

Szeptember elején több 100 embert léptettek elő bérileg a cégnél. Rákérdeztem a főnöknél, ebbe kik kerültek mégis bele? Én persze nem... Ő előadta, hogy nem rajta múlik, hanem a személyzetin. A személyzetisek szerint a közvetlen főnökön múlik, mert ő adja felfelé az igénylést ez ügyben...

A végén még odavetette a főnök, ha nagyon akarom, visszarakhat a régi pozíciómba...

2011. szept. 21. 10:03
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha nagyon szeretném a munkámat, akkor semmit. (Nálam ez van.)

Ha nem ragaszkodnék annyira a munkakörhöz, akkor keresnék egy másik állást. (Az előző m.helyemen ez történt.)

2011. szept. 21. 10:11
 2/9 anonim ***** válasza:
A közvetlen fönök dönti el a pénzt... Itt is o a ludas.
2011. szept. 21. 10:14
 3/9 anonim ***** válasza:
ezekszerint a főnököd nincs megelégedve veled, sőt most hogy szóltál lehet nem is fog előreléptetni
2011. szept. 21. 10:18
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ.Ha nagyon szükségem lenne a munkára,és a pénzre akkor nyelnék egy nagyot,és csinálnám tovább a melómat(talán kevesebb lelkesedéssel)

Ha nem számít hogy dolgozom vagy sem,akkor jól beolvasnék a főnöknek és kilépnék..

Egyébként én kétszer is jártam így.Egyszer a régi melóhelyemen amikor sokan kaptak komoly jutalmakat,de én egy fillért sem.Amikor rákérdeztem miért nem kaptam,először nekem is azzal a szöveggel jöttek,hogy kin múlott vagy kin nem múlott az egész.Majd a főnököm azt mondta,hogy azért nem kaptam,mert úgy érzi nem vagyok kellőképpen tapasztalt.Azt hittem leszakad a képem. Szakmabeli voltam,én tanítottam be az új dolgozókat,és dolgoztam több gépen,de nem voltam elég tapasztalt?? Akkor csak nyeltem egy nagyot,mert szükségem volt az állásra,pénzre.Később eljátszották velem még egyszer,akkor már úgy voltam vele,nem érdekel ha kirúgnak is.Akkor jól megmondtam a főnökömnek a magamét,és kijelentettem,hogy bár elfogom végezni a munkámat továbbra is jól,de többé ne várja el,hogy oktató leszek,vagy beállítok más helyet is gépeket..Ha ők tapasztaltabbak nálam akkor meg tudják oldani.Onnantól kezdve már nem volt meg az öröm a munkába járáshoz.Csak bementem,ledolgoztam a 8-9 órát,és nem érdekelt semmi..Párszor jött a főnök,hogy jaj,segítsek már X.Y-nak mert fogalma sincs mit kell csinálnia,de ilyenkor csak az ő szavait ismételtem."sajnálom,de nem vagyok elég tapasztalt"

Végül létszámleépítés volt,és mielőtt kiderült volna hogy kiket rúgott ki,felhívott az irodájába,és elmondta,hogy én vagyok az egyik legjobb embere,és maradjon köztünk,de engem mindenképpen megtart..Ez igaz is volt.19 embert küldött el,de engem ne küldött el..Én magamtól léptem ki rá 2 hónapra..Nem értette,de elmagyaráztam neki,hogy mindig fájt,hogy kihagyott mindenből,de tőlem várt el sok mindent.

Soha nem bántam meg hogy eljöttem,csak azt hogy az elején nyelnem kellett..Ha tehettem volna már akkor kiléptem volna

2011. szept. 21. 10:24
 5/9 anonim ***** válasza:

"Sajnálom, de én nem egy bábu vagyok, hogy rakosgassanak. Ez itt a felmondásom."

Persze ilyenkor nem árt, ha van már hova menned. Én ilyen légkör mellett nem maradnék ott. Nem is a pénz a lényeg. Van olyan, hogy egy cég (főleg a kisebbek) egy adott pillanatban nem tud annyit adni, amennyi járna. Ezt el lehet mondani, meg lehet oldani valahogy. A dolgozónak is jár a megbecsülés, ha jól végzi el a munkáját. Ha nem lehet pénzt adni, vannak más módok is. És persze van rengeteg rossz főnök a világon, akik ezt nem tudják, vagy csak nem törődnek vele.

2011. szept. 21. 10:42
 6/9 A kérdező kommentje:

"ezekszerint a főnököd nincs megelégedve veled, sőt most hogy szóltál lehet nem is fog előreléptetni"

Év elején saját állományú dolgozó lettem, a főnök (ugyanez) hangsúlyozta, hogy azért, mert meg van velem elégedve... Sok munkakört tudok csinálni, emiatt hetekig csicska hopp voltam, és hitegettek, hogy örüljek, annál többet érek...

Otthagynám legszívesebben a melót, de nincs más egyelőre...

2011. szept. 21. 10:42
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor képzeld el én hogy jártam.Pár éve volt,hogy kötelezően fel kellett emelni mindenki bérét ha jól emlékszem 6%-kal.Ez kötelező volt,a kormány rendelete. A legtöbb cégnél(ahogy nálunk is) kapóra jött,mert adtak a 6% kötelező mellé még + emelést..Így volt aki 20 vagy 30% béremelést kapott.Egyenként hívták az irodába a dolgozókat,elmondták hogy hány%-os béremelést kapott,és hogy eddig milyen benyomás van a dolgozókról.Jó volt hallani amikor egyre többen jöttek le,és mosolygó arccal jött,hogy "én 15%.ot kaptam,én 20%-ot kaptam stb" Ez ugye pénzben már nem volt olyan rossz.

Majd eljött az idő,hogy én mentem fel.A főnököm dicsért ezerrel,hogy milyen jó kolléga vagyok,örül,hogy a csapat tagja vagyok, gondolkodik azon,hogy 1-2 év múlva ha továbbra is ilyen elégedett lesz velem akkor más pozícióba kerülök..Majd sajnálkozó képpel hozzá tette,hogy a pénz keret sajnos nem a legjobb,és mindent elkövetett,hogy én is kapjak béremelést de sajnos csak 6% -ot tudott elintézni.De végül is én is kaptam,hiszen megérdemeltem,és azért az a 6% sem rossz.

Úgy éreztem mint akit ököllel gyomron ütöttek!

Rá is kérdeztem vagy kétszer "6 százalék????"

De hiszen ezt nem te adod! Ez kötelező! A kormány előírta..

Erre elkezdte magyarázni,hogy lehet hogy kötelező,de ő csak ennyi béremelést tud adni..

Én erre fogtam a kis papírját amit alá kellett írni,hogy hány %-os béremelést kap az ember,a főnököm képébe vágtam,hogy törölje ki a seggét vele amit mások tükörfényesre nyaltak..El tudom képzelni mennyire kínos lehet neki nyálas seggel ülni egész nap az irodájában..Majd közöltem vele,hogy azonnali hatállyal felmondok,és ne számítson a felmondási időmre mert magasról sz***ok rá..Vonja le a 6%-ból ha akarja..

Még aznap kisétáltam az épületből..

Annyi vigaszom maradt,hogy később hallottam a régi kollégáktól,hogy tök ideg volt a főnök,mert kiderült,hogy volt jó pár meló amit csak én tudtam megcsinálni,mert senki nem volt betanítva rá..(ki is kellett adnia más cégnek hogy megcsinálják,amiért a főnöknek is mélyen a zsebébe kellett nyúlnia)

2011. szept. 21. 12:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Miért nem tisztáztad velük a fizetést, mielőtt aláírtad az új szerződést? Én személy szerint nem írok alá olyan szerződést, amit előnytelennek érzek, de annyiban más a helyzetem, hogy több lábon állok, csak a keresetem egy része származik alkalmazotti jogviszonyból, így az sem lenne tragédia, ha mégsem kellenék.
2011. szept. 21. 14:27
 9/9 A kérdező kommentje:

Utolsó: Egy rövidke papírt dugtak az orrom alá. az volt a szerződéshosszabbítás. Utolsó mondatban benne volt a lényeg: minden nem érintett pont változatlan...

akkor még hitegetett az egyik kisfőnök, hogy ő biztos forrásból tudja, a hamarosan esedékes előléptetésekben benne leszek... aztán kiderült, hogy mégsem...

Utolsóelőtti: Ezen ledöbbentem! nem tudom felfogni, hogy mindenütt így megy ez? a mi cégünknél a fiatal csitrik és fetrengő idióták kapják a legnagyobb emelést, fizetést, akik melóznak, szívatva vannak...

2011. szept. 22. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!