13 éves gyerekek hogyan kereshetnek könnyen pénzt?
"Némelyik ember gusztustalan hogy azonnal a legrossszabbra gondol...
13L"
Némelyik emberpalánta meg még kicsi 13 éves és nem érti a világot. Dolgozni ilyen házimunkákat csinálni úgy sem fogsz tudni elmenni még pár évig, én is csak röhögnék egy nagyot ha ideállítana hogy nem-e kell nálunk füvet nyírni. Volt is a környéken egy ilyen kissrác aki mindenkinek felajánlotta hogy majd kitakarítja a lefolyókat mert biciklire gyűjt és előre beszedett minden háztól 1-2 ezer forintokat, dolgozni meg nem ment. A lakók ennyiért meg max. szólnak a szülőknek, mert ők is benne vannak a trutyiba hogy 13 évesnek akartak fekete-munkát adni. Mert a mai fiataloknak már büdös a munka, itt sem az volt a kérdés hogy mit dolgozhatna, hanem az hogy hogyan kereshetne pénzt. Nem mintha olyan szörnyű gyerekkora lenne valakinek attól hogy nem lesz százhúzezres számítógépe. Karácsonyra meg lehet adni kézzel készített dolgokat. A Karácsony nem az ajándékozásról szól jobb helyeken.
Régen 7-8 évesen már simán dolgoztatták a gyerekeket. 13 évesen meg inasnak adták őket.
Szerintem fogd magad hétvégén, és csengess be minden gazdagabb házba, hogy dolgozni szeretnél, ablakpucolást, fűnyírást, kutyasétáltatást, bébiszitterkedést vállalsz. Óránként 500 Ft-ot szerintem simán elkérhetsz.
15:26-os
Lehet, hogy nem értem még a világot, de egy szót nem ejtettem arról, hogy menjen el ide-od dolgozni! Én csak annyit mondtam, hogy max. családon belül dolgozhta, végezhet el apró munkákat!
A kérdező feltett egy kérdést, és egy csomóan lenézően válaszoltak! Ő nem kioktatást kért, mert szerintem van anyukája és apukája aki kioktassa, nem ti vagytok a szülei!
Egyszerűen csak egy ilyesmi válaszra várt!
Pl.: 13évesen sajnos nem dolgozhatsz!
vagy: Ennyi idősen nem mehetsz dolgozni max. családon belül ilyen apróbb házimunkákat!
Ennyi!!!
13L
hirokin
A 13 éves gyereket ezekben a "gazdag" házakban úgy verik át, mint annak a rendje. Ne ajánlgass neki ilyeneket. A felnőtteket is lehúzzák. Szerinted egy kiskorúval, aki nem is dolgozhat, mit csinálnának?
Én annó 100 Ft-ot kerestem, (akkor még nagy pénz volt, mert 2 Ft volt egy gombóc fagyi) általánosban 10-12 éves korom környékén a nyári szünetben, hogy korrepetáltam egy ismerős srácot aki párhuzamos osztályba járt, hogy valahogy átmenjen a pótvizsgán.
Na meg a 2 Ft-os sörösüvegek árát, ha visszavittük a boltba, megtarthattuk, vagy ha a szüleim vitték vissza, akkor megkaptuk közösen.
Szóval
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!