Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Diplomás pályakezdők, mennyi...

Diplomás pályakezdők, mennyi idő után találtatok állást? Meg vagytok elégedve vele?

Figyelt kérdés

Milyen szakot végeztetek? Volt "hátszél"? Egyre több embertől hallom, hogy protekció nélkül szinte lehetetlen bejutni akárhová is...

Köszönöm a válaszokat!

2011. szept. 5. 09:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szerintem már alapból az a cink, hogy pénzügyes végzettsége van és te hajlandó voltál megírni helyette az adóbevallásait.

Amúgy ne légy irigy, nem valószínű, hogy olyan nagyon komoly munkát kapott. Azt, hogy minden kivan e töltve, mindenki tudja ellenőrizni, de esetleg adatfeldolgozás címen rögzíteni is tudja a dolgokat, ennél komolyabbat nem hiszem hogy bíznak rá 0 tapasztalattal, még akkor sem ha jó fizetést kap. :)

Amúgy tény és való, hogy a gazdaságban van pénz... nem irigynek kell lenni, hanem olyan szakmát keresni, amiből még meg lehet élni. Valahol megértelek, valahol nem, hiszen elvileg barátnőd vagy mi. Vele kéne örülnöd, nem utálnod ezért! :)

2011. szept. 5. 18:31
 12/16 anonim ***** válasza:
Nincs itt igazság. Hiába keressük...
2011. szept. 5. 19:34
 13/16 A kérdező kommentje:
Én nem vagyok senkire sem irigy. De az valami nagyon gáz, hogy tapasztalat nélkül egyszerűen nem vesznek fel sehova, pedig 2 naponta találok olyan hirdetést, amely megfelelne nekem! Egyszer behívtak a kikába, és amikor kiderült, hogy nincs munkatapasztalatom, egyből elküldtek, pedig a pályázatban benne volt, hogy pályakezdő vagyok! Én megértem, hogy a munkáltatónak valahol hátrány egy pályakezdőt foglalkoztatni, de rengeteg előnye is lenne. Csak sajnos itt a hátrányokat látják. Pedig motivációval, energiával teli munkaerő, és nem kell. :/
2011. szept. 5. 20:10
 14/16 anonim ***** válasza:
2 hónapja keresek munkát és már tisztára magam alatt vagyok nem olyan a családi hátterem hogy ezt megengedhetem magamnak, ha nem kapok valami munkát akkor nekem végem. Mehetek az utcára. Süllyedhetek ennél mélyebbre?
2011. szept. 5. 22:52
 15/16 anonim ***** válasza:

1. válaszoló

az ELTE nem programtervező informatikus?

a szegedi meg biomérnök?

2011. szept. 5. 23:12
 16/16 anonim ***** válasza:

én 2009 júniusban végeztem gépészmérnökként. Nem sikerült elhelyezkedni sehol, így végül 2009 novemberben elmentem egy teljesen más területre, minimálbérért. 2010 aug. végével itt is lejárt a szerződésem, irány ismét munkát keresni. 2011. februárjában sikerült az ország túlsó végén munkát találnom, márc. 1-től itt dolgozom. Most letettem angolból a középfokú nyelvvizsgát, és készülök a német alapfokra. Abban bízom, hogy ha meglesz a 2 nyelvből a nyelvvizsga, plusz kb. 1 év tapasztalat, akkor rendesen sikerül elhelyezkednem... De ezek még csak tervek...

Szóval még a sokat emlegetett mérnöki diploma se sokat ér manapság. Hihetetlen visszagondolva, hogy 2009 június óta próbálok munkát találni, és azóta semmi. (Veszprém megyében élek, Veszprémben végeztem az egyetemet, amíg nem találok Veszprémben munkát, addig csak mellékvágányként tekinthetek mindennemű munkára... Az albérlet, utazás, meg minden más elviszi a pénzem, így ez csak vegetáció ami itt van. Ez csak "betanulás" a rendes munkahely előtt.)

Sajnos ilyen az élet, a diplomát is leszarják itt. (Teszem hozzá, amelikai partnercég, hozza az új termék konstruktőre az új mérnököt:

"-Ő lesz a termék szériagondozásáért felelős vezetőmérnök.

-Valóban? De hát ő még elég fiatal, nem?

-Hát, most végzett az MIT-n, nekünk megfelel. Tapasztalatot majd szerez az évek alatt, addig is csinálja."

Ennyivel másabb ott a mérnökkel szemben is a világ.

2011. szept. 18. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!