Miért csak ennyi táppénzt kaptam?
Augusztus 1, 2, 3. napján dolgoztam, amikor is kiderült, hogy babát várok. Aztán 4,5. napján szabi, hétvége, majd 8.-án szabi és 9-től vagyok táppénzen. Veszélyeztetett terhes vagyok.
Ma kaptam meg a táppénzem: 35.657.- Ft
A bruttó bérem 96.120.- Ft.
Ebből nettó 74.000.- Ft-ot kaptam kézhez.
Akárhogy töröm a fejem nem értem miért ennyi. Akárhogy nézem ez csak az 50%-a és nem 60%. Meg amúgy is nem számolhatják teljes hónapra a táppénzt, mivel egy hetet és egy napot dolgoztam és szabin voltam. Akkor hogy is van ez?
A következő kérdésekre válaszoljál, akkor tudok segíteni:
*van-e két év folyamatos (30 napnál nem hosszabb megszakítással) a munkaviszonyod?
*tavaly milyen jövedelmed volt?
*biztos, hogy az orvos augusztus 31-ig kiadta a tp-es papírodat és azt le is adtad?
Már előjáróban írom, hogy veszélyeztetett terhesség esetén rögtön tp-t kell számfejteni. Ilyenkor nem jár a betegszabadság. Tehát ha nincs meg a két év folyamatos munkaviszonyod, akkor igen, csak 50% jár egy napra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!