Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Főnök, munkahely felelőssége...

Főnök, munkahely felelőssége mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek, arról, ha egy ember sokkal többre képes mint amit dolgozni kénytelen, de a főnöke nem igazán követi, a néha egyébként áll "idővel van feljebbjutási lehetőség" vonalat a munkahelyen, mert elvan foglalva a saját kis dolgaival, örül, hogy nem kell törődnie azzal a munkakörrel amit jól betöltessz... és ezzel egy ember karrier, vagy több kereseti lehetőségét teszi tönkre. csak szerintem kéne nagyobb felelősséggel nézni ezt a szempontot egy főnöknek? Mert álltalában inkább felvesznek jobb poziba külső embert minthogy a meglévőt díjazznák ki azzal, hogy előrébb viszik.
2011. aug. 30. 08:38
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Az a kollegácskám ismerős rokonja neki, szóval nem kérdés, sőt ő még a melóját sem végezte el abba a pár hétbe és a hátam mögött rám mutogatott a kis szemétje. Tehát nem irigykedek rá, mert ezerszer többet dolgoztam mint ő.
2011. aug. 30. 10:28
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Vezető pozícióba "jobb helyeken" szándékosan vesznek fel idegen munkaerőt nem pedig előléptetik a dolgozót. Ennek baromi egyszerű oka van:

Ha egy melós előléptetnének, aki már évek óta összespanolt a többi melóssal akkor nem lenne racionális, erőskezű vezető, mert "csak nem b@szok ki a Józsival" mentalitás uralkodna - pontosan amit te is leírsz. Azért nem írod be a több melódat, hogy ne az legyen magadnak és a többieknek az elvárt. Ez a tipikus szalagmunkás mentalitás, így soha az életben nem fognak előléptetni. És ez nem a főnök hibája lesz...

2011. aug. 30. 12:12
 13/17 A kérdező kommentje:
Ez így van ahogy írtad, ezért is mondom itt, és nem mondom a két társam szemébe, hogy így elmozdulni ők sem fognak tudni, bár nem is akarnak szerintem. De ilyen két szék között ha az ember nem akar nem jó munkatársnak tünni vagy ilyesmi. akkor hogy tudsz mégis úgy megfelelni, hogy saját magadat se kelljen ne előtérbe helyezned? Valahol amúgy megértem, mert ezek a cégek még a xart is kipréselnék, csak ők többet tudjanak egyszerre kiszállítani, és ugyanannyi bérért? hát ebbe is van logika lássuk be.
2011. aug. 30. 12:18
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

"hogy tudsz mégis úgy megfelelni, hogy saját magadat se kelljen ne előtérbe helyezned?"

Sehogy. Vagy jófej kedves aranyos megértő MUNKATÁRS leszel örök életedre (najó, talán 20-25 év után előléptetnek mittudomén műszakvezetővé....) vagy eltaposol mindenkit magad körül és pár év alatt vezető leszel. Ha jobb lehetőség van akkor ugrani kell (akár munkahelyváltással is), ha valaki útba van el kell taposni.

Ez így működik.

2011. aug. 30. 12:48
 15/17 A kérdező kommentje:
nem szó szerinti eltaposás ez, ez valahol ilyen kör érzés is, mert ha én felírom, az lehet nekem is jó nekem is rossz. és nem az, hogy megharagszanak rám hanem nekem is többet kell melózni. de lazázni sem lehet, mert akkor azt észreveszik, jó meg hiába vagy, ha nem mutathatod ki. :S ez hülye helyzet.
2011. aug. 30. 13:00
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Két dolgot jegyezz meg:

- Ha jó MUNKÁS vagy akkor sose fognak előléptetni? Miért tennék? Lehet 2 ember munkáját is elvégzed 1 fizetésért. Ha előléptetnek akkor 2 ember kellhet a helyedre

- A vezetőnek a VEZETÉSHEZ kell értenie, nem pedig (nem tudom mi a melód) az XY cucc összeszereléséhez. Egyáltalán nem biztos, hogy egy jó szerelőből jó szervízvezető válna és fordítva, lehet a világ legjobb szervízvezetője egy kereket nem tudna lecserélni egy autón.

2011. aug. 30. 15:59
 17/17 A kérdező kommentje:
Hát ez tuti igaz. És azt is tudom, hogy az ismerettség számít, és úgyis azokkal lesz tele a jobb helyek nálunk is. És még nevetnek a diplomás tcaseprőkön is? Mikor azért nincs meló, mert lehet hasonló emberke ül az ő helyén x helyen. köszi a hozzászólásokat.
2011. aug. 30. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!