Mi ér többet, a főiskolai diploma, vagy a munkatapasztalat?
Figyelt kérdés
Dilemmában vagyok: folytassam tanulmányaimat, vagy menjek el dolgozni, főállásban, havi 50 ezer Ft-ért, de legalább szakmába vág és ha túl vagyok a gyakornoki időszakon kereshetnék többet is. De hogy mennyit azt nem tudom... Nem nagy múltú a cég.
Mik a tapasztalataitok? Ér valamit most egy jó hírnevű főiskolai diploma?
2011. aug. 28. 11:09
1/8 anonim válasza:
Az elméleti és a gyakorlati tudás együtt igazán hasznos. Legjobban azzal jársz, ha a munka mellett levelezőn elvégzel egy főiskolát is. A diploma önmagában semmit sem ér, viszont ha egy tényleg jó főiskolán szerzed, a tudás, amit közben megszerzel valóban értékes lehet.
2/8 anonim válasza:
A kettőt nem lehet így összehasonlítani. Bizonyos munkakörökbe fel sem vesznek diploma nélkül, viszont lehet olyan munkakör ahová nem kell felsőfokú végzettség, de kell tapasztalat. Attól függ mit szeretnél csinálni.
3/8 anonim válasza:
Brutálisan függ a szakterülettől, ahol dolgozni fogsz.
az ilyen tömegdiplomáknál már a munkatapasztalat is számít.
a hiánydiplomáknál már jóval szakdoga előtt rád tukmálják a határozatlan idejű munkaszerződést.
4/8 anonim válasza:
vannak helyek ahol diploma nélkül mehetsz napozni de ha diplomád van és tapasztalatod nincs akkor úgyszinmt mehetsz napozni függ a szakmátol de szerintem dolgozz és levelezőn csináld meg a fősulit
5/8 anonim válasza:
Egyik se, csak a kapcsolatok úgyhogy arra gyúrjál. (Tapasztalat)
6/8 anonim válasza:
puszta kapcsolatokkal nemigen csinálnak belőled felelősségteljes embert, mint pl "klasszikus" mérnököt.
7/8 anonim válasza:
De, kapcsolatokkal miniszter is lehetsz akár. Diploma nélkül is akár. Hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!