Ha a havi alapbérem bruttó 200. 000 Ft, akkor mennyi lesz a nettó fizetésem? Függ attól, hogy hány napot dolgozok, és mikor?
Most kezdtem el dolgozni egy cégnél, havi 200.000 Ft a bruttó alapbérem. Ebben a hónapban 23 napot dolgozom, ami ugye 184 óra. 6 órát délelőtt dolgozom, 2 órát délután (+20% pótlékkal). A pótlékot miből számolják ki? Az alapbért elosztják az aktuális órákkal, vagy átlagosan számolnak? Lesz, amikor csak 20 napot dolgozom, akkor kevesebbet fogok kapni?
Szerintetek jól számoltam?
bruttó 200.000 nettója 133.480
ezt elosztottam 184-gyel, annyi a havi órabérem (725)
Tehát 725 X 6(óra) X 23(nap = 100.050 Ft
plusz 725 X 1,2 (pótlék) X 2(óra) X 23(nap) = 40.020
Akkor ebben a hónapban 140.070 Ft-ot fogok kapni?
Köszi!
Annyi bérkalkulátor van...
Például: [link]
Műszakban dolgozom, csak ebben a hónapban végig 8-4ig dolgozom. De így is jár a 2óra délutáni pótlék is tutira, mert mondták. Csak azt nem tudom, hogy a pótlékot mi alapján számolják!
Másodiknak: tisztában vagyok vele, hogy mennyi a nettója a bruttómnak, csak azt nem tudtam, hogy számít-e hány napot dolgozom, plusz miből számolják a bérem. Mielőtt válaszolsz, jobb elolvasni a kérdést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!