Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért éri meg őriztetni a...

Miért éri meg őriztetni a kisebb, közepes boltokat?

Figyelt kérdés

Példáúl match, spár, cba. stb.

Egy vagyonőr alkalmazása egy hónapon át legalább 200 ezer forint ha mindent beleveszünk.

Ennyit nem tudnak ellopni ha akarnak sem a tolvajok.

Ráadásul vannak boltok ahol 2 - 3 őr is van.

Hol jön ez össze hosszútávon?

Vagy be van építve az árakba ennek a költsége is?

2011. aug. 7. 12:05
 1/7 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy csak akkor köthetnek biztosítást, ha van vagyonőr. Pontosan nem tudom, mi, merre, hány méter, csak azt, hogy meg van határozva, mekkora áruházba, mennyi őr (akár kamera is), különben nem lehet rá biztosítást kötni, illetve más esetben nem fizet a biztosító...
2011. aug. 7. 12:23
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem, de gondolom ez is mint minden a fogyasztói árakba van beépítve.
2011. aug. 7. 12:49
 3/7 anonim ***** válasza:

Nézd, ezekben a boltokban, amiket említesz, központi fizetés van, központi árak vannak, központilag szabályozzák, hány alkalmazottat foglalkoztatnak (beleértve a bizt-i őrt is). Nyilván úgy kalkulálják az áraikat, hogy több legyen a bevétel, mint a kiadás. Jócskán!

Tehát, attól, hogy nem alkalmaznának bizt-i őrt, még semminek nem csökkenne az ára, mert az ellopott termékeket is fedezni kell valamiből, illetve nőne a munkanélküliség is.

Ha zavar, járj a sarki zöldségesbe (aki pl. gyakran számlát sem ad, mert ismer téged) vagy a sarki kisboltba, ahol szintén ugyanez a helyzet, csak ott még az árak is magasabbak, mint pl. a cba-ban.

2011. aug. 7. 12:57
 4/7 A kérdező kommentje:

Engem nem zavar semmit, csak foglalkoztat, hogy egyesek hogyan tudnak többet nyujtani, mások meg még a kevésből is alig tudnak megélni.

A vásárlóerő meg változatlan, gyakorlatilag mindenkinek minden drága.

Mert már 100 forintért arrébbmennek az emberek.

2011. aug. 7. 13:24
 5/7 anonim ***** válasza:
Ez igaz, én is arrébb megyek 100 forintért. De, egyes termékeknél a márkahűség is fontos számomra. Ha valami bevált legközelebb is azt keresem, de ha egy másik boltban olcsóbb, nyilván ott veszem meg. A legtöbb üzletláncnak viszont saját márkás termékük van, így ha valaki megkedveli azt, akkor csak nála tudja megvenni azt a terméket, így nyugodtan emelheti az árát.
2011. aug. 7. 13:38
 6/7 anonim ***** válasza:
az sem mellékes, hogy egy biztonsági őrrel kevesebb esély van arra, hogy fejbelövik a pénztárost. én nagyon kicsike üzletben dolgozom, teljesen más munkakörben, viszont esténként folyamatos parám, hogy kirabolnak, sokszor zárok egyedül. szóval jó az a biztirőr. ennyit megér nekik, hidd el.
2011. aug. 7. 15:12
 7/7 anonim ***** válasza:

Az átlagos kiskereskedelmi forgalom 3-4%-át lopják el a bolti szarkák (vagy az ott dolgozók). Nem tudom miből gondolod, hogy 200ezret nem lehet havonta a SPARból lopni, a többszörösét lehet.

Nekünk kisüzletünk van (direkt nem írom, hogy mit árulunk), ismertünk olyan szarkát, akiről az a hír járta, hogy a nagykerből 10 év alatt 60 millió értékben hozott ki árut. És ő csak egyetlen tolvaj.

2011. aug. 7. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!