Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munka miatt megéri kétszer...

Munka miatt megéri kétszer 25km-ert vonatozni minden nap?

Figyelt kérdés

Oda is vissza is, de nem állják az utiköltséget.

24 évesen érettségivel keresek munkát, de itt vidéken kevés a lehetőség.

2011. aug. 7. 10:55
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
79%
Van aki ennél sokkal többet is utazik, például egyik kollégám 70 km-ről jár be nap mint nap vonattal. Ezt csak Te tudod eldönteni, hogy neked megéri-e, mert mi nem ismerjük a részleteket (milyen munka, mekkora fizetés, milyen menetrend, stb.).
2011. aug. 7. 11:02
 2/24 anonim ***** válasza:
79%

Huszonévesen munka nélkül lenni elég nehéz lehet. Én eleve úgy tervezem az életemet, hogy 18 éves koromtól szeretnék egyre inkább önállósodni. Ez nem azt jelenti, hogy leérettségizek és elköltözök, lehet, hogy még 21-22 évesen is itt fogok lakni a szüleimmel, de akkor mindenképpen szeretnék nekik besegíteni, pl. egyszer-egyszer elmennék bevásárolni (én fizetném), vagy beszállnék a költségekbe. Ahhoz viszont, hogy önálló lehessek pénzre van szükség.

A körülményeket valóban nem ismerjük, így nehéz a döntés. Alapvetően szerintem 2*25 km vonatozás beleférhet még azért, hogy dolgozhass és építhesd a karrieredet, de ezt neked kell érezni. Valóban fontos szempont az is, hogy milyen gyakran járnak vonatok, mennyi a fizetés, mit kell fizetned a fizetésből, egyedül élsz és csak magadat tartod el, esetleg a pároddal együtt élsz vagy még a szüleiddel.

Sok a megválaszolatlan kérdés, így nehéz dönteni, de ha csak ez a 2*25 km vonatozás a probléma, szerintem elvállalhatod a munkát! :)

16/L

2011. aug. 7. 11:10
 3/24 anonim ***** válasza:
83%
Én naponta vonatozok 2 órát (60 km oda és 60 km vissza), szóval az a pár km már tényleg semmi. Örülhetsz, ha találsz munkát, főleg csupán érettségivel. Fiatalon ennyit még bőven bírni kell. Amúgy nézd csak meg a pestieket, akik órákat szívnak bkv-val, szóval tényleg nem nagy áldozat. Persze tudom, hogy a vonat nem olcsó, de minimális térítést biztos adnak.
2011. aug. 7. 11:14
 4/24 anonim ***** válasza:
72%

sztem megéri

amíg közelebb nincs max áldozol bérletre hátha úgy olcsóbb

mindenképp fogadd el ha kapsz valami munkát

ne válogass

2011. aug. 7. 11:36
 5/24 anonim ***** válasza:
72%

Anyum ismerőse vidékről jár fel Kecskemétre (100km-oda-vissza 200km), annyival van előrébb hogy céges busz indult oda. De 25 km-t kibírsz szerintem így is.

Pesten belül is utaznak az emberek 20km-t is dolgozni és a bkv-t se fizetik.

2011. aug. 7. 11:36
 6/24 anonim ***** válasza:
78%

Amikor Dél-Koreából Japánba repültem, akkor egy kedves japán hölgy (kb. 40 éves lehetett) mellé hozott össze a sors. Kb. 2 órás repülőút alatt sokat beszélgettünk, és megkérdeztem tőle, hogy mi célja volt a szöuli útjának. Ő pedig közölte, hogy dolgozni volt. Először csodálkoztam, aztán elmagyarázta, hogy egy dél-koreai - japán vegyesvállalatnál dolgozik, és felváltva dolgozik Tokióba és Szöulban. Reggel a hatos géppel átrepül Szöulba, beér a munkahelyére 10 órára, dolgozik 16 óráig és a fél hetes járattal hazarepül. Este fél tízre hazaér...

Akkor gondolom nem gond a 25 km-es távolság egy munkahelynél, ha valaki 1200 km-t utazik.

2011. aug. 7. 12:13
 7/24 anonim ***** válasza:

Kb. 16-17 évesen elmentem melózni, h besegítsek anyuéknak, valamelyest könnyebb legyen nekik, később szakmámban helyezkedtem el, ott szcsére kaptam utalványt amit az ottani boltban le is tudtam vásárolni, és olcsóbban jutottam hozzá kaptunk kedvezményt is..22-23 lehettem, mikor felköltöztem Bp-re maj' ott estin érettségiztem le, mivel nm fogadták el, h heti 2 d.u. hiányzom, így diák melót vállaltam..

Aztán jóval később, mikor haza kellett költöznöm (úgy alakult) olyan melókat keriztem, ahol biztosítottak szállást. Jelenleg is elég távol élek szüleimtől, magam lábán ez is nagy segítség, h rám nm kell költeniük..

Szal szerintem ennyi távot nyugodtan be lehet vállalni, főleg, ha jól is fizet..

2011. aug. 7. 14:22
 8/24 anonim ***** válasza:
68%
vonattal 25 nem olyan sok.
2011. aug. 7. 14:25
 9/24 anonim ***** válasza:
Hozzá teszem már meg van a saját életem is. Ennyi idősen még szép..Nagyon kivételes esetben mennék ismét haza, de nm véglegesen.
2011. aug. 7. 14:27
 10/24 A kérdező kommentje:
Az állomásra még 5 km-ert buszoznom kell. Csak minimálbért kapnék a munkááért.
2011. aug. 7. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!