Kiválthatom e a start plusz kártyát?
"Pályakezdő vagyok és kiváltottam a start kártyámat, mert munkát kaptam és kellett hozzá.De a munka előtti napon, felhívtam őket,hogy akkor holnap 8ra menjek ugye?Erre közölték, hogy bocsika nem vettünk fel végül senkit.És a startkártyám addig lejárt!"
Meddig járt le? 2 évig érvényes.
Mikor váltottad ki?
Mióta vagy regisztrált álláskereső?
2010 január 1 előtt kiváltott kártyáké 2 év volt, azóta a diplomásoké 1 év, a többieké 2 év maradt.
Mivel a te start kártyád már nem érvényes, és rendelkezel a szükséges álláskeresőként regisztrált idővel, kiválthatod a start plusz. Az nem számít, hogy volt start kártyád, az a lényeg, hogy most nincs.
De ennek az ideje is a kiváltástól "ketyeg", úgyhogy csak akkor váltsd ki, ha már van munkaszerződésed (elméletileg azt munkába állás előtt meg kellene kötni)
Viszont december 31 előtt mindenképpen váltsd ki, mert január 1-től megszüntetik a start pluszt és a start extrát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!