Csoportos állásinterjú - mire számíthatok?
Egy telekommunikációs multi cég telefonos ügyfélszolgálati munkájára jelentkeztem. Az eddigi fordulókat sikerrel vettem, így jutottam el az elkövetkezendő csoportos interjúig, ami már az utolsó forduló lesz. Annyit tudok, hogy hosszú procedúra lesz, kb 6 órás. Milyen feladatokra számítsak, mire készüljek fel? A lehetőleg minél jobban szeretnék felkészülni, hogy engem is kiválasszanak a munkakörre. Mi a bevett gyakorlat az ilyen munkakörök esetében történő felvételi eljárás alatt?
Lenne egy másodlagos, kevésbé fontos kérdésem is: milyen öltözékben kéne megjelennem?
Visszafogott, elegánsabb ruhában mennék a helyedben: a fekete szoknya (nem mini!) vagy fekete nadrág és egy nem kivágott felső biztosan jó választás lenne.
6 órás állásinterjú? Hát, az eszem megáll, hogy mostanában miket engednek meg maguknak a munkaadók! Ráadásul hiába csinálják a felhajtást a kiválasztás körül, egyáltalán nem biztos, hogy a legalkalmasabbat választják ki. Egyébként meg arra van a próbaidő, hogy megnézzék, az új munkatárs be fog-e válni.
Na mindegy, ettől függetlenül sok sikert kívánok Neked!
6 óra sajnos nem ritkaság :(
IBM-nél voltam AC-n jó két éve, ügyfélszolga/general support pozícióra. Reggel 8-tól este 6-is ott voltam. Volt minden: különböző tesztek: IQ, nyelvi, tárgyi tudást felmérő; csoportos munka a többiekkel (pl egy feladatot hogyan osztunk fel egymás mellet, közben kiderül, ki a domináns, ki mit vállal); egyéni feladat (pl prezentáció előre gyártott anyagok alapján); és persze egyéni beszélgetés is a végén.
A Vodafone-nál is hasonló akadályokat kell leküzdeni. Szerintem add önmagad, légy megfontolt, türelmes és higgadt. Ne lássák rajtad, hogy izgulsz (persze fogsz) Én emiatt a "túl nagyon akarom ezt az állást" miatt buktam el már az első körben. Annyira izgultam, hogy nyökögtem össze vissza, holott tudok beszélni.
Szituációra kell készülni (türelmetlen-problémás ügyfél,ordítozó-anyázó ügyfél türelmes- illő hangnembeli leszerelése, egy-egy termékhiba vagy számlaprobléma esete, ami előfordulhat az adott munkakörrel kapcsolatban.)
De emellett természetesen ezer más csoportos tréning.
Kipihenten menj, illően öltözve (mint ahogy már írták is) és mindent bele.
Nagyon szorítok neked! Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!