Kinek mi az első benyomása?
Aupair szeretnék lenni és felvette velem a kapcsolatot egy magyar család. Eddigi tapasztalatok a következők:
-nem a portálon keresztül vette fel velem a kapcsolatot az anyuka, hanem fb-on és nem linkelte a saját oldalukat
-egy olyan faluban laknak (Írország), ahol szinte csak magyarok vannak, de 20 km-re van Cork- nagyváros.
-anyuka apuka külön váltak idén év elején, de még együtt élnek és az apuka még eltartja az anyukát, aki pár hét múlva fog kezdeni egy gyárban
-a képeket összgezve (anyuka, apuka, tesók, sógorok) nem tűnik kamunak a család- mindenki mindenhol szerepel ilyen-olyan szitukban
-amikor kérdeztem az ottani létről nagyon sablonos dolgokat mondott (lehet én is sablont kérdeztem...), bár nekem úgy tűnt,mintha csak a pozitív oldalát próbálná kihangsúlyozni- az eddigi levelezéseim sokkal tárgyilagosabbak voltak
-helyes gyerkőcük van, rengeteg élethelyzetből van róla kép
Összességében valódiaknak tűnnek, de még is van bennem egy visszahúzó erő, félsz :)
Milyen "kersztkérdéseket" lehetne feltenni nekik?
Stopolni ott nem is szoktak? :P
Igaz, manapság már itthon se vesznek fel... félnek, hogy elvágják a nyakad! :P Mindegy.
ne menj magyar családhoz, olyan helyre menj, ahol van esélyed nyelvet tanulni
amúgy a fb-n ki volt írva, hogy aupair akarsz lenni? vagy honnan tudta?
Nem volt kiírva, regeltem az aupairworld.net-re és ott talált. Nyitott oldal, nem probléma regisztráció nélkül böngészni.
Igen, a magyar...kicsit tartok tőle, hogy így feleslegesen leszek távol, de ugyanakkor így talán nem lesz akkora honvágyam és ha sikerül a fizetésbe belekalkulálni az utazási költségeket, akkor meg minden délelött/este felé(4-5-ig tartana a munka) felmehetek a városba, mert csak a gyerekre kell vigyázni- ő meg szeptembertől sulis lesz.
Drágasága ellenére azért gyorsan lehet közlekedni?
És afölött még fogsz kapni fizetést is vagy levonják a béredből? Mert nehogy rosszul járj és csalódnod kelljen. Ugyanis minimum repjegyestől mindenestől legalább 110 ezerbe fogsz nekik így kiindulásképp kerülni.
Amúgy sűrűn járnak ott buszok a városon belül a helyközi járatok meg úgy 40 percenként-óránként attól függ mennyire kicsi a település.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!