Miért jönnek mindig azzal, hogy középfokú végzettséggel többet lehet keresni mint diplomával? (átlag)
Itt egy lista az átlagfizetésekről. Épp az ellenkezője igaz.
Mint az a következő cikkek is alátámasszák:
Persze itt felmerül egy másik kérdés, hogy mennyire lehet mivel elhelyezkedni. Diplomán belül is van amivel el lehet és van amivel nem. De a kérdés itt a fizetésre utal.
Azért nem látni, hogy jól él, mert senki nem mondta, hogy jól él a szakmunkás.
Miből élne jól?
Mondjuk netto 120 vagy netto 150 ezerből ki az, aki jól él?
De lehet én vagyok hülye...
Ezekből a pénzekből viszont nem lehet jól élni, csak enni és dolgozni.
Netto 250-ből már lehet jól élni, persze ahhoz ész is kell, mert aki elszórja, mint a legtöbb magyar...
És csak azért írtam netto 120-150-et, hogy ne írjak sokat. De az általam ismert diplomások ennél jóval kevesebbért dolgoznak, bocsánat, tudok olyat, aki 110-et keres.-
De ezek nem pénzek, maximum zsebpénznek lehet nevezni.
Netto 250 az már egy jó kiindulási alap lenne, attól felfelé már lehetne beszélgetni egy kis jólétről. Tény, van olyan szakmunkás, aki nyári hónapban (DE CSAK NYÁRI!!) itthon megkeres 600-800 ezret, persze, ez nyilván feketén, de ez a része tök lényegtelen.
Az átlag viszont a béka segge alatt van. Mindegy, hogy szakmunkás, diplomás, vagy 20 diplomás...
Jövőre pedig még ennyit sem fogunk keresni. Ez volt záró mondatban a nap jó híre.
"És csak azért írtam netto 120-150-et, hogy ne írjak sokat. De az általam ismert diplomások ennél jóval kevesebbért dolgoznak, bocsánat, tudok olyat, aki 110-et keres.-"
ez ugye változó. Ismerek olyat aki 200-at kep nettóban és olyat is aki 420E-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!