Diplomás Betegápolóként, jó angol, német nyelvtudással, hogyan lehet külföldön munkát vállalni?
Érdekelnének azok a lehetőségek tapasztalatok, melyek a haza munkaközvetítőket, amik külföldre csábítanak, kihagyva, hogyan lehet (angol,német) nyelvtudással, diplomás betegápoló végzetséggel külföldön munkát talalni egy 26 éves férfinak?
MINDEN ÉRDEKEL A TÉMÁVAL KAPCSOLATBAN:
-Mennyit lehet keresni???
-Tapasztalatokat, véleményeket, hogyan bánnak velük?
A kijutás menete.
-Az ápoló irányzaton belül melyek a legkeresettebbek külföldön/hazánkban , a legjobban fizetettek: aneszteziológus vagy intenzívápoló vagy röntgenaszisztens vagy hematológiai aszisztens vagy...???
Németországról tudok neked beszámolni.
Szerintem, ha közvetlenül megkeresel korházakat, akkor is azonnal kapsz állást, mert olyan nagy a hiány.
A legnagyobb hiány az idősellátásban van,
Én a helyedben közvetlenül keresném meg a kórházakat. Minegyiknek van honlapja, azon a keresett betöltendő állások is fent vannak.
először is, az eekh honlapján nézd meg a külföldi szakmaelismertetés mikéntjét, ha jól tudom az ápolói diplomát elismerik a legtöbb unios országban, de meg kell nézni. egy csomó pénz, mire elismerik a szakmát, maga a procedura 17 ezer körül van, és a papirok fordíttatása sem olcsó. én röntgenezek, nekem ebből a ma magyarországon elérhető legmagasabb végzettségem van, mégis nagyon nehezen ismerik el külföldön. ebből azt vonom le, hogy a magyar eü. oktatás szar, mert én hiába vagyok szakmailag jól képzett, hiszen tekintve a hazai munkakörülményeket, az eü. gépek szinvonalát, én két darab kőből gyakorlatilag képes vagyok röntgensugarat csiholni, a papir szerint kevés. Itthon keresett minden eü. szakma, itt lasszóval kellene fogni az embereket, de éhbérért ki akar itt dolgozni háborús körülmények között. Bárhol (!) a világon kb. 10 x ennyit megkeresnek.
én is készülök külföldre, de kicsit messzebb. ha esetleg ausztrália is érdekel, írj privátot, néhány dologban talán tudok segíteni.
szia,
ba szakon szerzett diplomát elismerik külföldön is. azért hallasz különféle hireket a kijuás lehetőségéről, mert az okj-s felsőfokú okleveles képi diag. végzettséget valóban nem nagyon ismerik el, és mivel nem régen indult a szak, így nincsen ma még diplomás. mint irtam, nekem is a ma elérhető legmagasabb végzttségem van, de nem diploma, igy most én is megpróbálom a főiskolát. nyelvizsgából ielts kell, mint irtam. ha valamiben tudok segíteni, akkor írj privátot.
szia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!