Kitalált legyen vagy valós? Fontos!
Szakmai tapasztalatnak kitalált cégnevet adjak meg vagy valami valósat.Nem olyan komoly meló,szóval lebukni nem fogok azzal,hogy nincs tapasztalatom,de felvételhez kritérium.
Szerintetek melyik a hihetőbb?Kitaláljak egy nem létező céget és mondjam azt,hogy már felszámolták?Vagy megadjak egy valósat?Mennyire valószínű,hogy rákeresnek, leinformálják,valóban ott dolgoztam-e?Mondjam akkor azt,hogy feketén melóztam?Eddig úgy láttam nem jelentkeztek sokan a melóra.Melyik lehetőséget válasszam?
A diákmelót is letudják ellenőrizni.Az meg nem jó pont ha valaki bevallja,hogy feketén melózott.
Egyébként evvel is le lehet bukni,mert ha nagyon akarja a cég akkor egy csődbe ment cégről is tud érdeklődni.
Én csakis valós dolgokat mondanék..Nem jó hazugsággal kezdeni..Arról nem is beszélve,hogy tudják,hogy egyre többen hazudnak..hamar kiszűrik,hogy ki mond igazat és ki nem..
Amúgy meg én azt nem értem hogy hogy akarsz szakmai tapasztalatot hazudni, mikor az első munkanapon úgy is kibukik hogy fingod nincs a dologhoz.
Mellesleg az hogy a hirdetésben azt írják hogy kérik a tapasztalatot, nem azt jelenti hogy nem hívnak be ha nincs.
Én is úgy dolgoztam a legutóbbi munkahelyemen, hogy tapasztalatot 2-5 évet kért, nekem pedig egy perc tapasztalatom nem volt.
Beleírtam az önéletrajzomba hogy tanulékony vagyok, és behívtak.
Egyébként nem túl okos bevallani a fekete munkát, mivel ez minden esetben árnyalja a saját jellemed is, hiszen jogszabályellenes tevékenységről van szó. Logikus lépés lenne ezt a leendő munkahelyeden kiemelni? Ha pozitívumot nem tudsz/akarsz hazudni, akkor ennek végképp nem lenne értelme. Az én meglátásom legalábbis ez. Tegyük fel tényleg végeztél korábban ilyen jellegű munkát, arról is inkább hallgatnál szerintem. Kis dolgokban lehet nagyot mondani, de ahol így is úgy is kiderül... Viszont ez elég nagy probléma a munkaerőpiacon, ez tény. Tapasztalatot várnak el, s ezzel automatikusan megfosztják a pályakezdőket a lehetőségtől. Bosszantó, amikor folyton ilyen kritériumokba botlik az ember.
A tárgyra visszatérve: érdemes lenne a kompetenciáidat kiemelni, főleg az ambíció, tanulékonyság tekintetében.
Abban az esetben írj előző munkahelyet, ha valamilyen formában már dolgoztál azon a területen, még ha ez csak diákmunka, gyakorlat keretében történt. Tehát ha már van rálátásod az adott területre, és nem akkor hallod először a szakmai jellegű információkat, megnevezéseket, stb., hiszen az ellenkezője gyorsan kiderülhet. Persze, miután felvettek, és nem derült ki semmi, te simán rákapcsolhatsz az otthoni "felzárkoztatásra", és utána járhatsz a dolgoknak, hogy mit hogyan kell/kellene.
Tudod, ha túl sok mindenről hazudsz (belekérdezés miatt), könnyebben lebukhatsz. Egyetértek azzal, hogy az új dolgok betanulására való hajlandóságodat célszerű előtérbe helyezned.
Sok sikert!
09:06!
Buta vagy. A kilépő papírokon szerepel az összes előző munkahely. Az, hogy valaki feketén dolgozott, nem szerepel. Épeszű ember be se írná az önéletrajzába, ha feketén dolgozott volna. Hazudni meg annyira nem érdemes, úgyis kiderül nagyon rövid idő alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!