A műszaki menedzsernek mi a feladata? Mennyi fizetést kap havonta átlagban? Mennyire nehéz elvégezni a szakot, és hogy lehet vele elhelyezkedni?
Engem is nagyon foglalkoztat ez a terület, de az előttem szólónak igaza van, kell egy műszaki diploma. Én egyébként úgy tudom kötelező is hozzá. Legalábbis én nem találtam olyan képzést ahol ez ne lett volna feltétel, vagy legalább folyamatban kell lennie műszaki felsőfoknak.
Szerintem jól ellehet vele helyezkedni, és nem gondolnám, hogy különösebben nehéz szak lehet. (Bár ez biztos embere válogatja, úgy érzem nekem menne, egyébként is hasonló területen dolgozom.) A fizetés nem lehet rossz, de ez is munkahely függő, olyan nettó 150-250 között.
Nem azt írtam, hogy 150e keres, hanem azt, hogy 150-250 között. Egyébként pedig ez teljesen munkahely függő. Volt olyan munkatársam, aki Qualíty mérnökként dolgozott nettó 110e forintért. A Boschnál ugyanezért a munkáért megkapod a nettó 250-et. Ha elmész dolgozni pl. egy kis fröccsöntő üzembe, verheted az asztalt, hogy márpedig Te nettó 250-et szeretnél, nem fognak annyit adni.
Nincs olyan szabály, hogy ha középvezető vagy, akkor min ennyi a fizud. Dolgoztam középvezetőként, volt ahol nettó 150-et kaptam, volt ahol 220-at, volt ahol 250-et, és volt ahol 130e-t, és nyílván van olyan is, ahol 300e fizetnek. Egyébként diplomám van (igaz egy!), és 8 éve dolgozom középvezetői beosztásban.
régi kérdés de
műszaki menedzserként végeztem, s én például 'marketing mérnökként' dolgozok (műszaki termékek 'promózása', értékesítése)
de van más, aki üzemmérnökként, logisztikai asszisztensként, ITsként, projektesként, stb helyezkedett el, úgy, hogy ez az egyetlen diplomájuk
Bosch-ba, meg Audihoz is ment 4-5, meg egyik Suzukinál dolgozik
szóval abszolúte nem lehetetlen ez, még Óbudairól se (hát még BME)
fizu meg... átlag kezdőfizu nekik helytől függött, aki nem Pesten az persze kevesebbet, de nettó kezdőnek 180-260 körül kaptak (és pár + caf)
de egyik, aki már gyakornokként is a cégnél volt, csak annyit árult el, hogy netto 300 fölött
szóval tényleg, el lehet ezzel helyezkedni, csak kell hozzá gógyi is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!