Megvárjam míg letelik a m. nélküli segély, utána jelentessem be magam? Hogy ne bukjam az összeget alapon gondolom.
ha jogosult vagyok m.nélküli segélyre és bejelentenek, utána az m.viszony megszűnik, akkor buktam az előző melóból a segélyre a jogosultságot?
érthetőbben levezetve
1. most 3 hónap segélyre vagyok jogosult
2. ha most bejelentenek - ugye nem folyósítják tovább
3. ezután ha megszűnik a munkaviszonyom
4. az 1-es pont segély összeg akkori fennmaradó időtartamra való jogosultság elbukva? és csak a legutóbbi munka után állapítják meg az újabb 3 hónapot?
szóval a kérdés, várjam még meg míg letelik a munkanélküli segély, utána jelentessem be magam??
Ha felvettek,akkor jelentesd be magad most.
Ha majd esetleg kirugnak,akkor újra indul a 3hónap
de akkor már elvileg 6 hónapnak kellene lennie...
mivel előző munkából megállapítottak 3 hónapot (amit nem veszek igénybe), meg ha a mostaninál kirúgnak, megint megállapítanak 3 hónapot!
figyelj ez olyan mint a gyes a gyes is 3 év, de új gyereknél újraindul.
A 3 hónap nem egész életre szól
a gyes alanyi jogon jár, az más dolog.
akkor sem értem.
mi az, hogy újra indul? miért nem adódik össze, ha nem vettem igénybe?
tehát ha pl én EGY évet dolgoztam kapok x ideig x segélyt, vagy mit
de ha KÉT évet dolgoztam, ugyanazt az x segélyt kapom? ugyanannyi ideig???nem többet, vagy tovább?
úgy látom, jobb ha kivárom azt a 3 hónapot....utána megyek dolgozni.
(kérdezték mikor tudok kezdeni, meg mondom nem azonnal-ennyi)
a többiek nyakán?
egész életünkben adózunk a munkabérünk után, és az állam úgy osztja szét a befolyó összegeket, hogy a gyes, meg nyugdíj a rezsire nem elég!
és 20-30 évekig adózunk és adózunk, ha nem tovább!
mindenkinek kötelezőnek tetetném, hogy saját megtakarítása legyen akárhol, az állam meg egy centet ne kapjon a mi ledolgozott munkabérünkből, hogy államadósságot halmozzon fel, meg stb, mert csak erre képes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!