Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Minden bedolgozós munka MLM?

Minden bedolgozós munka MLM?

Figyelt kérdés

A minap felhívott az egyik ismerősöm, hogy ő egy új munkát talált, s rám is gondolt, hogy velem szívesen dolgozna együtt. Ez neki jövedelem kiegészítés,mellékszálként végzi a tanítás mellett, de a "főnöke" azt mondta, hogy egy idő után van, aki főszálként végzi.

Elég bizonytalan vagyok az ilyenekkel szemben. Rá is kérdeztem, hogy MLM-e, mit kell eladni, házalós-e?

Persze minderre a válasz az volt, hogy egyik sem.

Végülis beleegyeztem egy személyes találkozóba. Úgy érzem, hogy azzal, hogy meghallgatom, még nem kötelezem el magam semmire. (Legfeljebb elpazarolok egy órát az életemből) De ... valami csak megmozgatott.

Nem is az, hogy kereshetek (persze jól jönne egy kis plusz pénz), hanem inkább az, hogy alig ismerek itt valakit, s így társasági életet is élhetne az ember.

Egyébként nagyvonalakban annyit mondtak a munkáról, hogy több ágazata van: rendezvény szervezés, marketing munkálatok segítése egy-egy cégnek, aki megrendeli azt, illetve cégeknek költségcsökkentés. Na ebből engem a marketing és a rendezvényszervezés érdekelne.

Azt mondták, hogy nincs fix idő, amit dolgozni kell, mindenki annyit fordít rá, amennyit akar.(GOndolom az időráfordítás a pénzben látszik majd)

De én félek az ilyenektől. Gyáva lennék? Viszont arra gondolok, ha csak ülök a fenekemen, eljárok dolgozni, akkor ne is csodálkozzak azon, hogy sosem lesz majd saját lakásom.

Érdemes az ilyenekbe belevágni, vagy inkább keressek valami normális másodállást? Félek, hogy ráfizetek, hogy utána nekem is embereket kell beszerveznem magam alá stb.

Kíváncsi vagyok a tapasztalataitokra!

2011. jún. 30. 11:23
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Nem akarsz pénzt áldozni rá...

Pedig pénz nélkül semmi nem megy, sem a termékforgalmazós MLM-ek sem más.

Ezzel majd akkor szembesülsz, hogy jó lett volna elkezdeni vmit, ha rájössz hogy nem lesz nyugdíjad (sem) mert 2013-tól itt elég érdekesen fognak alakulni a dolgok...

Addig kell áldozni a saját érdekedben amíg megteheted és nem akkor amikor már késő.

2011. júl. 3. 19:10
 12/26 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy igazatok van és még bánni fogom, de keresek majd mást. Mindig lesznek lehetőségek, s miért vállaljak olyat,ami nem is nagyon érdekel, nem használom a termékeiket és nem is hiszek benne.

Elhiszem, hogy mások ezáltal meggazdagodtak, s lehet, hogy én sosem leszek jómódú se, nemhogy gazdag (mármint pénzben gazdag).

Nem valószínű, hogy a 200 Ft-os tusfürdőmet le fogom cserélni egy környezetvédő, ám 6000 Ft-ba kerülőre.Bármennyire is szeretem a természetet.

Köszönöm a segítséget!

2011. júl. 4. 16:14
 13/26 anonim ***** válasza:

"miért vállaljak olyat,ami nem is nagyon érdekel, nem használom a termékeiket és nem is hiszek benne"

Akkor igazad van, ez nem neked való. Más céget kell keresned, jobb termékekkel!

2011. júl. 4. 20:35
 14/26 A kérdező kommentje:

Tegnap még voltam egy ilyen össznépi dzsemborin,ami lehet, hogyha nyugtot hagytak volna, akkor még meg is győzőtt volna. Csak a csoportvezető csaj(Nem aki meghívott, hanem egy másik) annyira erőszakos lelki terrorral igyekezett "beszervezni", hogy már azért is azt mondtam, hogy nem.

Persze mindenbe kell pénzt fektetni, ez biztos, s dolgozni is kell vele, mert másképp nem megy. Azért ennek mégis csak az a lényege, hogy te kb. 5 embert beszervezz, s ők is szervezzenek kb.5-öt, mert különben neked semmi hasznod nem származik az egészből.

Azt mondta a csaj, hogy mit veszíthetsz azon, ha kipróbálok pár olyan terméket, amit amúgy is használok (személyi higiéniás dolgokat)

És valahogy nem értette meg (vagy nem is akarta), hogy a 300 Ft-os Dm-es tusfürdőmet, ami lehet, hogy szar és tele van a bőrre káros anyagokkal, nem fogom lecserélni egy 6000 Ft-osra. Azért mert nem tehetem meg.Vagy ha meg is tehetném, akkor sem biztos, hogy a spórolt pénzemet fogkrémre és tusolóra akarok költeni.A maradék5700 Ft-ból el tudok menni moziba, színházba, kirándulni.

Lehet, hogy akkor mégjobban megtehetném mindezt.

Igazából az a problémám, hogy nem látom tisztán, hogy mi ez ,csak sejtem.

De a tegnapi élmény után (ami ha csak az előadást nézem, tök jó volt, tetszett) elhatárolódtam. De megfogadtam, hgoy fogok erről olvasgatni, meg fogok ismerkedni ezzel a rendszerrel.

2011. júl. 5. 09:44
 15/26 anonim ***** válasza:

"Azért ennek mégis csak az a lényege, hogy te kb. 5 embert beszervezz, s ők is szervezzenek kb.5-öt, mert különben neked semmi hasznod nem származik az egészből. "

Szia, igen, nézz még utána a dolgoknak. Egy rendes MLM rendszer ugyanis nem így működik. Azt írod, hogy nem tetszik a termék, és ez komoly probléma. Nem veled, hanem a termékkel, a céggel. Olyan céget keressél, ahol nem kell senkit beszervezned ahhoz, hogy máris megérje neked. Ahol maga a termékhez való hozzájutás már eleve előny, és a rendszerből való pénzkereset pedig valami plusz! Ilyet keress!

2011. júl. 5. 11:51
 16/26 A kérdező kommentje:

Igazából előny lehet a termék, aki hisz az aloevera hatásában. Mert biztos jók.

S bár egy szóval se mondta senki, hogy be kell szervezni embereket,csak én ezt vettem le.

Mert 3.fokig kapsz jutalékot. Te - az ismerősöd - annak ismerőse - és még annak ismerőse.

2011. júl. 5. 14:49
 17/26 anonim ***** válasza:
Ha kicsit tovább keresel, találsz olyat is, ahol a termékeknél nem kell hinni a hatásukban, ahol már a saját csatlakozásod is mindenképpen megéri (és nem kell hozzá új szokásokat felvenned, mint pl aloe-"fogyasztás"), és végtelen szintig kapsz jutalékot, nem csak szemkibökő 3 szintig!
2011. júl. 5. 22:15
 18/26 A kérdező kommentje:

Érdemes csak úgy kíváncsiságból utána olvasni az MLM-nek? Csak hogy tisztában legyen az ember?

Tegnap szembe találtam magam az egyik újságosnál egy MLM nevű magazinnal. Valaki tud erről valamit?

2011. júl. 6. 15:48
 19/26 anonim ***** válasza:
Mindennek érdemes utánaolvasni, és semmi nem érthető meg egy magazinból. Én a repüléssel vagyok így..:)
2011. júl. 6. 19:50
 20/26 A kérdező kommentje:
:) Igaz! Csak az internet nem igazán jó ebből a szempontból, mert sokan sokfélét írnak, s inkább véleményeket hallani a rendszerről, minthogy egy konkrét, átfogó képet rajzolnának ki.
2011. júl. 7. 10:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!